Sport

Komentari 5

Razbio Joshuu, a već bi mogao ostati bez jednog od pojasa...

Razbio Joshuu, a već bi mogao ostati bez jednog od pojasa...

Andy Ruiz jr. uzeo je Anthonyju Joshui sva četiri pojasa, a IBF ga već poziva da brani njihov protiv Kubrata Puleva. Američki Meksikanac već je pristao na revanš protiv Joshue pa to neće moći izvesti...

Američko-meksički boksač Andy Ruiz jr. (29) u noći sa subote na nedjelju šokirao je boksački svijet kada je u fenomenalnoj borbi u sedmoj rundi brutalnom kanonadom udaraca nokautirao dotadašnjeg prvaka Anthonyja Joshuu (29).

Tom pobjedom Ruiz je Britancu oduzeo četiri pojasa. Po WBA, WBO, IBO i IBF verziji, a sada bi mogao ostati bez jednog od njih. Naime, iz IBF-a žele da Ruiz brani njihov pojas protiv Kubrata Puleva, a kako je Ruiz već pristao na revanš protiv Joshue krajem godine teško da će Bugarina ugurati u svoj natrpani kalendar.

Pravila su čudna, ali jasna. Ako Ruiz u određenom vremenskom periodu bude pasivan po pitanju obrane IBF pojasa isti će mu se i oduzeti.

- Revanš će se dogoditi u Velikoj Britaniji krajem godine. Joshua ima lavovsko srce, vratit će se. Dobit će još jednu priliku za pobjedu protiv Ruiza koju jednostavno mora iskoristiti - potvrdio je Joshuin promotor Eddie Hearn.

- Pobijedio me jako dobar borac. Bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati. Čestitam mu na velikom rezultatu. Iznimno ga poštujem. On je sad svjetski prvak, ali vidjet ćemo se mi ponovno - rekao je nakon borbe šokiran Joshua koji gori od želje za revanšom.

Najčitaniji članci