Obavijesti

Sport

Komentari 230

Real sjajnim golom Ronalda petom teško slavio kod Raya

Real sjajnim golom Ronalda petom teško slavio kod Raya
2

Potreban je bio samo trenutak genijalnosti Cristiana Ronalda da Real izbori pobjedu kod Raya Vallecana 1-0. Portugalac je s osam metara okrenut leđima zabio petom

VIDEO

Znatno teže od očekivanog Real Madrid je u gradskom dvoboju kao gost nadigrao Rayo Vallecano s 1-0, a utakmica je odlučena genijalnim potezom Cristiana Ronalda.

Potpuno nevjerojatno zvuči podatak da ''kraljevski klub'' u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac unutar okvira suparničkih vrata. Prvi su udarac na koncu i pretvorili u pogodak u 54. minuti i to na nevjerojatan način. Mesut Özil je izveo korner, a lopta je na koncu došla do Ronalda koji je petom s osam, devet metara kroz ''šumu nogu'' poslao loptu u mrežu. Portugalskom je nogometašu to već 29. pogodak u 24. prvenstvenoj utakmici ove sezone.

Treba naglasiti da je Real i prije i poslije zgoditka opasno živio. U 38. minuti je Piti pogodio vratnicu, a u samoj završnici je Rayo napravio veliki pritisak na vrata gostiju, ali Mourinhova se momčad izvukla i napravila novi značajan korak ka naslovu. Spomenimo i da je Rayo od 88. minute imao igrača manje jer je izravni crveni karton zbog starta na Samiju Khediri dobio Miguel Perez Cuesta.

Ovo je bila 21. Realova pobjeda u 24 kola Primere i već deseta gostujuća, od čega deveta zaredom. Izjednačili su Madriđani time klupski rekord, budući da su i u sezoni 2009/10 imali devet pobjeda zaredom izvan vlastitog stadiona.

Pobjegao je Real na ovaj način Barceloni na 13 bodova prednosti, ali Katalonci će kasnije imati priliku vratiti se na minus deset. Za to će im trebati pobjeda protiv Atletica u Madridu.

Sevilla slavila u Valenciji, Rakitić asistent

Tri su mjeseca nogometaši Seville bili bez ligaške pobjede u gostima. U nedjelju su u 25. kolu Primere napokon došli do slavlja (2-1) i to na teškom gostovanju kod Valencije. Bila je to već peta uzastopna prvenstvena pobjeda Andalužana protiv Valencije koja je u vrlo lošem razdoblju. U posljednjih osam utakmica u Primeri ima samo jednu pobjedu.

Poveli su ''šišmiši'' na svojoj Mestalli u 25. minuti pogotkom Tina Coste, ali samo 11 minuta kasnije Sevilla je izjednačila. Jesus Navas je ubacio loptu s desne strane, glavom ju je prebacio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a Gary Medel ju je, također glavom, smjestio u mrežu. Zanimljivo je da Čileanac prije prošlog tjedna nije zabio nijedan gol u Španjolskoj, a sada je strijelac već drugo kolo zaredom. Pobjedu je gostima u 70. minuti osigurao Navas.

U ostale dvije utakmice igrane od 18 sati Osasune je pobijedila Granadu s 2-1, dok je Real Sociedad s 1-0 bio bolji od Mallorce.

U "ludoj" utakmici Villareal i Athletic podijelili bodove

U dvoboju 25. kola španjolske nogometne lige Villareal i Athletic su ukupno uputili 30 udaraca na protivnička vrata, i jedni i drugi su vodili, a na kraju uzeli po bod remiziravši 2-2.

Fantastičnu utakmicu na stadionu El Madrigal odigrali su Villareal i Athletic Bilbao u prvoj nedjeljnoj utakmici 25. kola Primere.

Domaći su poveli preko iskusnog Marcosa Senne iz sjajno izvedenog slobodnog udarca u 10. minuti. Naturalizirani Brazilac odlično je iz slobodnjaka s 22 do 23 metra po sredini prebacio živi zid i pogodio uz lijevu vratnicu Iraizoza. Nedugo potom, u 29. minuti s gotovo identične pozicije Senna je još bolje šutirao, ali je gostujući vratar izvrsnom paradom vršcima prstiju izvadio loptu iz lijevog gornjeg kuta.

No, pravi vatromet prigoda i pogodaka viđen je u drugom dijelu. Prvo si je u 58. minuti Villarealov Martinuccio driblingom kreirao odličnu prigodu u kaznenom prostoru Baska, ali je sve upropastio lošim udarcem pored gola. Samo tri minute kasnije stigla je kazna. Najbolji strijelac Athletica Llorente vrlo dobro je sačekao precizan centaršut Toquera s desnog boka, te na drugoj vratnici glavom spustio loptu u mrežu za 1-1 i svoj 13. ligaški zgoditak sezone. Odmah u idućem napadu Nilmar probija lijevi bok momčadi iz Bilbaa i dosta dobro šutira, ali je lopta prošla koji centimetar pored desne vratnice već savladanog Iraizoza.

Samo minutu potom već je 2-1 za goste. Brza kontra izbacila je na lijevoj strani Susaeta koji je smireno poentirao u bliži kut domaćeg vratara Lopeza i zaledio tribine El Madrigala.

Slavlje gostujućih igrača i navijača još je trajalo kada se Nilmar ekspresno iskupio za promašaj od ranije i poravnao na 2-2. Do kraja su obje momčadi bile nešto opreznije ne želeći riskirati gubitak boda koji više znači Athleticu nego "žutoj podmornici". Villareal ostaje samo tri boda iznad crte koja dijeli ostanak od ispadanja u drugoligaško društvo.

Primera, 25. kolo:

Rayo Vallecano - Real Madrid 0-1 (Ronaldo 54)

Villareal - Athletic Bilbao 2-2 (Senna 10, Nilmar 67 / Llorente 61, Susaeta 65)

Valencia - Sevilla 1-2 (Costa 25 / Medel 36, Navas 70)

Real Sociedad - Mallorca 1-0 (Agirretxe 79)

Osasuna - Granada (Nekounam 26, Lekić 29 / Rico 31)

Redoslijed: 1. Real Madrid 64, 2. Barcelona 51 (-1), 3. Valencia 40 (-1), 4. Levante 35...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku