Obavijesti

Sport

Komentari 122

Real slavio kod Getafea, Barci pobjeda nakon tri utakmice

Real slavio kod Getafea, Barci pobjeda nakon tri utakmice
4

Glavni rivali za naslov prvaka Real Madrid i Barcelona upisali su pobjede u 22. kolu. 'Kraljevski klub' pobijedio je kod Getafea 1-0, a Barca je slavila nad Sociedadom 2-1

VIDEO

Nastavili su nogometaši Real Madrida s pobjedničkim pohodom, ne računajući, dakako, dvoboje protiv Barcelone. U subotu su u 22. kolu Primere kao gosti svladali Getafe s 1-0.

Lokalni se suparnik pokazao Realu težim od očekivanog, ali to i ne čudi toliko kad se uzme u obzir da je Getafe posljednjih tjedana u vrlo dobroj formi o čemu svjedoči i podatak o šest uzastopnih ligaških utakmica bez poraza. Seriji je, ipak, u subotu došao kraj, a čovjek odluke u predgrađu Madrida bio je Sergio Ramos.

Branič španjolske reprezentacije zabio je u 17. minuti glavom nakon ubačaja Mesuta Özila iz kornera. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Ramos pet posljednjih golova u Primeri postigao glavom i baš svaki put mu je asistent bio njemački veznjak.

Mourinhova je momčad i nakon pogotka imala veći posjed lopte i više udaraca prema suparničkim vratima, ali više nijednom nije uspjela matirati Miguela Moyu. Ipak, ostat će zapisan podatak da je ovo bila Realova 61. uzastopna ligaška pobjeda u utakmicama u kojima je imao vodstvo na poluvremenu. Ujedno, ovom pobjedom Real je postavio drugi najbolji rezultat u klupskoj povijesti nakon 21 odigranog kola. Naime, "kraljevski klub" nakon 21 odigrane utakmice ima 55 bodova na svom kontu, jedan manje nego u sezoni 1960/1961.

Real sada s odigranom utakmicom više ima deset bodova prednosti pred Barcelonom koja će kasnije večeras ugostiti Real Sociedad.

Messi zabio nakon tri utakmice pauze

Nakon tri uzastopna remija, dva u Kupu kralja i jedan u prvenstvu, nogometaši Barcelone vratili su se na pobjedničku stazu. Slavili su, istina teže od očekivanog, protiv Real Sociedada (2-1) u dvoboju 22. kola Primere igranom na Camp Nouu.

Znala se momčad iz San Sebastiana i posljednjih godina pokazivati žilavim suparnikom Barceloni. Tri su od zadnjih pet ogleda ovih momčadi u katalonskoj prijestolnici završavala samo s 1-0 za aktualne europske prvake.

Ni ove subote nije sve teklo glatko za momčad Pepa Guardiole koji je, donekle, i sam tome pridonio poslavši na travnjak prilično "šarenu" postavu, bez Xavija, Piquea, Abidala, Busquetsa, Sancheza... Povela je, istina, Barça već u osmoj minuti nakon što je Lionel Messi sjajno proigrao mladog Cristiana Tella koji je iskosa s lijeve strane elegantno poslao loptu pored Claudija Brava. Postao je 20-godišnji napadač time 13. različiti strijelac Barcelone ove sezone u Primeri, čime su se Katalonci izjednačili s Real Madridom.

Uobičajeno dominantna Barcelona do drugog je gola čekala sve do 72. minute kada je Messi prekinuo svoj post dug tri utakmice i poslije dodavanja Danija Alvesa zabio pored istrčalog Brava. Najboljem je svjetskom nogometašu to 23. prvenstveni gol sezone, od toga 17. lijevom nogom.

Svega nekoliko sekundi nakon Messijeva pogotka, bivši napadač Arsenala Carlos Vela pobjegao je domaćoj obrani i vratio neizvjesnost, ali do senzacije ipak nije došlo. Velin je gol, inače, tek treći koji je Barcelona primila ove sezone na svome stadionu na kojem nije izgubila u zadnjih 29 prvenstvenih utakmica.

Primera, 22. kolo:

Barcelona - Real Sociedad 2-1 (Tello 8, Messi 72 / Vela 73)

Getafe - Real Madrid 0-1 (Ramos 17)

Mallorca - Betis 1-0 (Castro 24)

Athletic - Espanyol 3-3 (Marcos 25, Llorente 58, Martinez 64 / Romaric 32, Weiss 47, Albin 90+2)

Levante - Racing Santander 1-1 (Kone 23 / Arana 61)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković