Obavijesti

Sport

Komentari 16

Repešini odletjeli u Badalonu: Tomić spreman za braću Gasol

Repešini odletjeli u Badalonu: Tomić spreman za braću Gasol
3

Hrvatska je otputovala u Španjolsku, gdje će igrati posljednji pripremni turnir za SP, koje otvaraju 30. kolovoza. Ante Tomić prvi će se put natjecati protiv Paua Gasola

VIDEO

Kad je Ante Tomić još početkom 2010. dolazio u Real Madrid, španjolski mediji predstavili su ga kao "Gasola s istoka". Prošle su četiri i pol godine od tih naslova, a naš je centar napokon dočekao priliku da u izravnoj borbi sa španjolskim centrom pokaže što zna. 

- Uspoređivali su me s Pauom Gasolom, ali to su bile nebuloze. Baš mi je drago što ću igrati protiv njega - rekao je Dubrovčanin uoči puta u Španjolsku. 

U srijedu Hrvatska igra protiv Španjolske na pripremnom turniru u Badaloni. Na turniru sudjeluju i Ukrajina i Meksiko, a u četvrtak se igraju utakmice za prvo i treće mjesto. Rezultat će biti manje važan od dojma u utakmici protiv reprezentacije koja nas je lani u Sloveniji u dvije utakmice ostavila na -54. 

- Ako se u pripremama gleda rezultat, a ne napredak u igri, mala je korist, osim za samopouzdanje, ali to može biti mač s dvije oštrice ako dođe prerano - rekao je Jasmin Repeša, koji i dalje na raspolaganju ima 14 igrača - dvojicu viška: 

- Podizanje forme važnije je od odluke tko će otpasti.

Španjolska je najveći favorit na SP-u

Španjolska će biti najbolji mogući test forme uoči početka Svjetskog prvenstva. Domaćini natjecanja su favoriti za ulazak u finale. 

- Unutarnja linija još je bolja nego prije jer imaju Sergea Ibaku, koji je jedan od najboljih centara na svijetu, tamo će stvarati probleme - rekao je Bojan Bogdanović

Uz Ibaku, pod košem su oba Gasola (Marc i Pau), a izvana prijete Calderon, Navarro, Rubio, Rodriguez, Fernandez.... Ne čudi što su uz domaći teren spremni za skidanje SAD-a sa svjetskog trona.

- Od Amerikanaca ne znam više od dvojice igrača, pa zato malu prednost dajem Španjolcima - dodao je Tomić, koji odlično poznaje španjolsku košarku, s obzirom na godine u dresu Reala i Barcelone. 

- Navarro im donosi iskustvo, bez njega su neogranizirani, ali ako nema svoj dan, trebamo ga napadati jer više nije u najboljim godinama. 

Hrvatska će poslije ovog turnira igrati još protiv Litve u Areni Zagreb 26. kolovoza, a 28. putuje prema Sevilli. 

- Očekujem da će protiv Litve biti spektakl, da će nas mnogo ljudi doći podržati jer nam je to prva utakmica u Zagrebu nakon niza godina. A i bit će dobar susret, željet ćemo se pokazati publici - kaže Bogdanović. 

U prva tri dana SP-a (od 30. kolovoza do 1. rujna) naši igraju protiv Filipina, Argentine i Senegala, pa poslije dana odmora utakmicama protiv Grčke i Portorika završavaju prvi dio natjecanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani