Obavijesti

Sport

Komentari 51

Revanš Khabiba i McGregora? Izvediv je uz samo jedan uvjet

Revanš Khabiba i McGregora? Izvediv je uz samo jedan uvjet
1

Conor McGregor javno je prozvao Khabiba Nurmagomedova nakon što je Dagestanac pobijedio Dustina Poiriera i obranio naslov lake kategorije. Pozvao ga je na revanš u Moskvi na neprijateljskom teritoriju

Nije dugo trebalo da se Conor McGregor oglasi nakon uvjerljive pobjede Khabiba Nurmagomedova protiv Dustina Poiriera kojom je obranio naslov prvaka lake kategorije.

Ludnica u Dagestanu: Ulice su krcate, Conor prozvao Khabiba
Ludnica u Dagestanu: Ulice su krcate, Conor prozvao Khabiba

Još ga boli težak poraz iz listopada 2018. kada ga je Khabib izdominirao, brutalno isprebijao i na koncu dobio 'neck crankom'. Teške riječi pale su uoči tog okršaja, a Irac je Dagestanca vrijeđao na nacionalnoj i vjerskoj osnovi te mu prozivao obitelj, trening partnere, roditelje...

Za Khabiba je borba bila više od samog okršaja. Nebrojeno mnogo puta rekao je da je MMA prvenstveno stvar poštovanja i da je McGregor tada prekršio sva pravila kodeksa ponašanja boraca. Na neki način dominantna pobjeda bila je njegova osveta, a svoju sada traži i Irac.

UFC časti: Pogledajte najveću borbu ikad i kaos poslije svega
UFC časti: Pogledajte najveću borbu ikad i kaos poslije svega

- Predbilježite mi revanš za Moskvu - objavio je Conor na Twitteru nakon borbe i tako javno prozvao Khabiba za okršaj 9. studenog u Moskvi.

Bio bi to odlazak na neprijateljski teritorij jer nakon svega što je napravio Conor nije najpoželjnija ličnost u Rusiji, a sigurna je stvar da bi ruska publika stala na stranu domaćeg borca.

Koliko je taj revanš izvediv?

Poprilično, ako pitate predsjednika UFC-a Danu Whitea. Čelni čovjek UFC-a sinoć je na press konferenciji odgovarao na pitanja novinara i naglasio da je idući u redu za napad na Khabibov pojas Tony Ferguson.

Dvojac je već četiri puta do sada trebao odraditi borbu, no svaki put se dogodila nepredviđena okolnost. Dva puta je zbog ozljede otkazao Khabib, dva puta El Cucuy.

I, kako kaže White, jedino što dijeli dvojac od ponovnog ugovaranja borbe je Fergusonov pristanak. Imao je nekih psihičkih problema u posljednje vrijeme, ali je posjetio terapeuta i uspio se othrvati problemima. U povratničkoj borbi pobijedio je Donalda Cerronea i spreman čeka na novi izazov.

Sada samo treba prihvatiti borbu s Khabibom i borit će se za naslov lake kategorije. A ako ne prihvati? Ili ako se ozlijedi?

E, tu onda nastupa Conor McGregor. Ako se Tony Ferguson iz nekog razloga ne bude mogao boriti s Khabibom, McGregor će dobiti priliku za revanš.