Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rijeka i Dinamo otvorili Olea kup. U Novalju dolaze Mišković, Kustić, Pletikosa, Dario Šimić...

Rijeka i Dinamo otvorili Olea kup. U Novalju dolaze Mišković, Kustić, Pletikosa, Dario Šimić...
2

HNS je pokrovitelj sjajnog međunarodnog U-17 turnira na kojem uz Dinamo, Rijeku, Hajduk i Osijek igraju Udinese, Sturm, Puskas Akademija i Dunajska sreda. Bajna Novalja savršeni je domaćin

VIDEO

Prije godinu dana, šest klubova i opće oduševljenje. Damir Mišković koji je u životu vidio sve što nogomet i glamour mogu ponuditi nakon jednog dana u Novalji na Olea kupu za 24sata je rekao 'Ovaj luđak od Ivice Lukanovića je napravio čudo u kamenu'.

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Ovaj tjedan, drugo izdanje međunarodnog nogometnog U-17 Olea kupa. Osam klubova, 18 utakmica i nova potvrda sjajne tradicije koja se pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza stvara na Pagu.

Hrvatski divovi Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek, Talijani iz Udinesea, austrijski Sturm Graz, slovački DAC 1904 Dunajska sreda i Mađari iz Puskas akademije.

Turnir su u utorak ujutro otvorili, najprije Dinamo 3-1 pobjedom nad Dunajskom sredom, a potom Rijeka 'susjedskim' remijem bez golova u duelu s Udineseom.

Prva dva dana igra se šest utakmica dnevno, u četvrtak polufinala i za niži plasman, a u petak utakmice za 3. mjesto i finale, opet uz livestream osiguran od organizatora.

Dalić: Ćiro je zauvijek najveći, a Novalja će biti nogometno čudo
Dalić: Ćiro je zauvijek najveći, a Novalja će biti nogometno čudo

Naslov brani Dinamo šefa Andreja Miokovića pa bi u nadmetanju za plasman mogli imati reprizu finala ovogodišnje Kvarnerske rivijere u kojoj je Dinamo po svemu nadigrao austrijski Sturm, ali su trofej uzeli Austrijanci pod vodstvom Gilberta Prilasniga.

Prilasnig je prije 15 godina zamalo zaigrao za Rijeku dok je klub vodio aktualni dopredsjednik Orijenta, a tada direktor/sportski direktor i alfa i omega Rijeke, Marinko Koljanin.

HNS je već u prvom izdanju prepoznao sjajan posao koji na Pagu rade riječki privrednik  Ivica Lukanović i sportski direktor turnira Boris Milanović.

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje
Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

U Novalju ovaj tjedan dolaze predsjednik HNS-a Marijan Kustić, predsjednik Rijeke i dopredsjednik saveza Damir Mišković, direktor naših fantastičnih 'Vatrenih' Stipe Pletikosa, proslavljeni reprezentivac Dario Šimić, direktor Osijeka Vlado Čohar te, naravno: viši savjetnik predsjednika HNS-a, legendarni Zorko Srebrić koji je već telefonski organizatorima čestitao i podsjetio ih kako im ove godine turnir počinje na 32. godišnjicu prve utakmice hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u Maksimiru 17. listopada 1990.

U utorak navečer u Hotelu Olea svi će uživati u kušanju paškog sira i probranih vina, u srijedu ujutro nastavlja se tradicija gostovanja kod gradonačelnik Ivana Dabe, a navečer 'težačka večera' s bogatsvom otočkih ukusa u Metajni.

Cijela priča još jesenas je oduševila i - drugog izbornika svijeta:

- U ovakvoj klimi i ljepoti Novalje i otoka Paga, sa ovakvim izvrsnim uvjetima smještaja kao u Hotelu Olea, sa vrijednim i sposobnim ljudima... Ovo su prvi koraci razvijanja Novalje kao vrhunske destinacije za zimske pripreme velikih klubova. Kako čujem, ozbiljno se ide prema onome što treba dići na višu razinu, a to je infrastruktura, nogometni tereni. Kad još i to naprave, Novalja će imati doslovno sve da postane nogometno top-odredište - rekao je Zlatko Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO: JURAJ ŠEBALJ U SERIJALU ‘TI PITAŠ’

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju