Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Rijeka me nije zadovoljila, a Dinamu je neophodna ta širina'

'Rijeka me nije zadovoljila, a Dinamu je neophodna ta širina'
1

U Jadranskom derbiju postignuta su dva pogotka iz penala što je rezultat dobrih obrana, dok je loš napadački dio doveo do malo prilika iz igre. U Koprivnici je Slaven bio dobar protivnik, ali nedovoljno dobar za Dinamo

VIDEO

Gledali smo dobar obrambeni, a napadački loš Jadranski derbi, dok je Dinamo u Koprivnici zasluženo slavio, zaključio je Igor Cvitanović u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Utakmica Hajduka i Rijeke bez gledatelja i u lošim vremenskim uvjetima završila je remijem (1-1), a trener Dubrave prokomentirao je Jadranski derbi. 

- Otužno je ako nema publike zbog koje se igra nogomet. Bilo je teško očekivati vrhunsku predstavu. Rijeka me nije zadovoljila, Hajduk im nije dao da se istaknu. Hajduk je imao agresivnost u sredini jer su Juranović i Jurić drukčiji igrači od Caktaša i Saida. Juranović je igrao na svojoj prirodnoj poziciji u vezi i zanimljivo će biti vidjeti hoće li se tu zadržati ili će biti vraćen na "priučenog" desnog beka.

Strahonja: Penal za Hajduk je čist, a onog za Rijeku nije bilo!
Strahonja: Penal za Hajduk je čist, a onog za Rijeku nije bilo!

Obrane su bile dobre na obje strane, dok je napadački dio utakmice zakazao. To nije karakteristično za Rijeku koja je do sada bila mnogo bolja u napadu.

- Obje momčadi bile su dobre u obrani, ali nedovoljno je bilo kreacije prema naprijed. Veći je fokus bio u organizaciji obrambenih zadataka te je zatim bilo teško otvoriti se iz kontre i polukontre jer je uvijek u obrani bio priličan broj igrača. Rijeka je bolje djelovala u drugom poluvremenu, ali nisu napravili ništa konkretno. I Rijeka i Hajduk imaju čvrst i defenzivan stil igre, a prema naprijed koliko se može. Rijeka je u prijašnjim utakmicama bolje djelovala prema naprijed što bi značilo da je Hajduk odigrao dobru obranu, ali i da se Riječani baš nisu dobro otvarali u fazi napada - rekao je Cvitanović.

U Koprivnici je Dinamo slavio 2-0, a trener Nenad Bjelica ponovno je pokazao da je namjenski dovodio igrače i kako će svaki čovjek u svlačionici dobiti svoju priliku.

- Dinamo ima širinu, a Bjelica vjeruje svima u kadru. Dobro balansiraju na tri kolosijeka (HNL; Kup, Europska liga) tako da im je širina neophodna da izdrže sezonu. Bjelica je formirao kadar kakav želi i nema razloga da ne vjeruje svojim igračima. 

"Farmaceuti" su dobro parirali Modrima, ali nisu dobro iskoristili svoje prilike što je vidljivo na krajnjem rezultatu.

- Dinamo je bio bolji i dominantniji premda je Slaven točno znao što želi u utakmici. Želio je limitirati Dinamo od centra prema gore i nije im dao previše prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Slaven nije dobro trčao u napadu, dok je Dinamo imao odličnu disciplinu u oba smjera. Da je Belupo bio malo žešći mogao je imati mnogo više prilika iz kontre - zaključio je Cvitanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi