Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rodeš i Zubčić osvojili bodove, Meillard okrunio sjajan vikend

Rodeš i Zubčić osvojili bodove, Meillard okrunio sjajan vikend

Skijašima slijedi povratak u Europu, a prije završnice u austrijskom Saalbachu, još će se sljedeći vikend zaustaviti u Kranjskoj Gori, gdje su na rasporedu slalom i veleslalom

VIDEO

Švicarski 27-godišnji skijaš Loic Meillard potvrdio je u nedjelju u Aspenu svoju sjajnu formu i došao do prve slalomske pobjede u Svjetskom kupu, a od hrvatkih predstavnika bodove su osvojili Istok Rodeš, koji je završio na 15. mjestu, te Filip Zubčić koji je bio 23.   

Meillard je do pobjede stigao s drugim vremenom u prvoj te osmim u drugoj vožnji te je za 89 stotinki nadmašio drugoplasiranog Nijemca Linusa Strassera. Na postolju im se pridružio i Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je za pobjednikom zaostao za 1.17 sekundi.

Meillard je nakon prve vožnje bio drugi, a za vodećim Francuzom Clementom Noelom je zaostajao za 27 stotinki. No, odličnim nastupom u drugoj vožnji stavio je pred francuskog skijaša vrlo težak zadatak. Noel nije izdržao pritisak te je nakon prvog prolaznog vremena promašio vrata i ostao bez plasmana.

Sjajan vikend za Meillarda u Aspenu.

Meillard je tako na tri utrke u Aspenu osvojio 260 od mogućih 300 bodova, a jedini koji ga je uspio pobijediti u ovom američkom skijalištu je njegov kolega iz reprezentacije Marco Odermatt nastavivši svoj nestvarni niz trijumfa u veleslalomu.

Zubčić: Jedva sam došao do cilja
Zubčić: Jedva sam došao do cilja

Zadovoljan svojim današnjim nastupom može biti Istok Rodeš koji je imao dva ujednačena nastupa i tako došao do novih 16 bodova, dok je Filip Zubčić, nakon što se provukao u drugu vožnju, u drugoj iskoristio startni broj 1 te 14. rezultatom napredovao za sedam pozicija.

Slabiji rezultat Filipa Zubčića u Aspenu, Odermatt uzeo globus
Slabiji rezultat  Filipa Zubčića u Aspenu, Odermatt uzeo globus

Dva slalom prije kraja sezone najbliže osvajanju Malog globusa je Austrijanac Manuel Feller koji u Aspenu bio peti i sad ima 635 bodova, 169 više od drugoplasiranog Nijemca Strassera (466). Pobjedom u Aspenu na treće mjesto se probio Meillard s 359 bodova. Samuel Kolega, koji je zbog pogreške u prvoj vožnji morao odustati, zauzima 18. mjesto sa 134 boda. Rodeš je 26. s 85 bodova, a Zubčić 28. sa 64.

Odermatt ukupni pobjednik

Veliki kristalni globus već je osigurao Marco Odermatt sa 1902 boda, jer drugoplasirani Feller zaostaje za 1056 bodova šest utrka prije kraja. Loic Meillard je treći sa samo tri boda manje od Fellera.

Najbolji hrvatski skijaš je Filip Zubčić koji s 434 boda drži 13. mjesto. Kolega je sa 134 boda na 52. poziciji, a Rodeš je 75. s 85 bodova.

Skijašima slijedi povratak u Europu, a prije završnice u austrijskom Saalbachu, još će se sljedeći vikend zaustaviti u Kranjskoj Gori, gdje su na rasporedu slalom i veleslalom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige