Obavijesti

Sport

Komentari 0

Roko Ukić: Prva sezona u NBA ligi bila je jako "cool"

Roko Ukić: Prva sezona u NBA ligi bila je jako "cool"
1

Jedina kanadska košarkaška momčad u NBA ligi, Toronto Raptorsi, trenutačno se nalazi u Las Vegasu gdje se odigrava NBA Ljetna liga

VIDEO

Dio Raptorsovog tima čini i hrvatski razigravač Roko Leni Ukić koji se igrama želi nametnuti i izboriti veću minutažu od one koju je imao u svojoj premijernoj sezoni među košarkaškom elitom. Lani je Ukić, podsjetimo, iz utakmice u utakmicu ostvarivao učinke od 4.2 poena, uz 2.1 asistenciju i skok po dvobojima u kojima je prosječno sudjelovao 12.4 minuta. Odigrao je ukupno 72 susreta u kojima je ubacio 301 koš, što Ukića čini optimističnim pred početak novog “ludila” u NBA ligi.
- Prva mi je sezona bila prilično “cool”. Cijeli život sanjao sam da igram u NBA ligi, što je vrlo teška misija za europskog playmakera - priznao je Ukić koji od sebe, ali i od momčadi očekuje daljnji napredak u karijeri.
- Osjetio sam prošle sezone da napredujem. Želio sam izaći na teren i dobiti priliku i zaista mi je žao što nismo izborili doigravanje. Prava šteta, no, mislim, da ćemo u sljedećoj sezoni biti bolji - kazao je hrvatski košarkaš za Las Vegas Sun u razgovoru koji je započeo usporedbom domovine i Sjedinjenih Američkih Država.
- Sviđaju mi se odresci (steaks), bolji su nego u Europi. Ali, mislim da je to jedina stvar koja je bolja ovdje nego u mojoj domovini. Stojim iza toga.
Objasnio je Ukić i zbog čega se odmah poslije drafta (Raptorsi ga izabrali u drugom krugu 2005.) nije odlučio na dolazak u SAD, već je karijeru usmjerio prema Europi, gdje je, nakon Splita, igrao za TAU Ceramicu, Barcelonu i Lottomaticu.
- Želio sam biti spreman, nisam ovdje želio doći i sjediti na klupi. Htio sam pravu priliku za minutažu i mislim da sam pravovremeno stigao ovdje. Još sam dovoljno mlad i preda mnom su mnoge dobre košarkaške godine, a opet, stekao sam i dovoljno iskustva - zaključio je Ukić koji će u prosincu napuniti 25 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana