Obavijesti

Sport

Komentari 141

Ronaldo donio pobjedu Realu i prvi put promašio gol iz penala

Ronaldo donio pobjedu Realu i prvi put promašio gol iz penala
1

Cristiano Ronaldo promašio je penal pa zabio dvaput, a Sociedad je izjednačio početkom nastavka. Real Madrid ipak je slavio 3-1 i privremeno zasjeo na vrh lige

VIDEO

Real Madrid pobjednički je zaključio 2015. godinu. Ali do nje nije došao lako. U "kraljevskom derbiju" protiv Sociedada momčad iz glavnoga grada slavila je na Santiago Bernabéuu 3-1 i, makar privremeno, zasjela na prvo mjesto Primere.

Domaćini su dobili vrlo sumnjiv penal u 24. minuti nakon što je Benzema pao u šesnaestercu poslije kontakta s Berchicheom. Sudac José Luis González pokazao je na bijelu točku, a Cristiano Ronaldo - promašio je cijeli gol.

Portugalskom velemajstoru bio je to prvi put u dresu Real Madrida iz 71. pokušaja da iz penala nije pogodio okvir gola. No dobio je novu priliku prije odmora, kada je krivac opet bio Berchiche, ovaj put zbog igranja rukom. CR7 nije pogriješio.

Real Sociedad nije se predao u nastavku unatoč zaostatku i učinio je utakmicu zanimljivom u četvrtoj minuti nastavka. Na asistenciju Jonathana fantastično je s ruba šesnaesterca u same "rašlje" potegao Bruma. Strašan prvijenac.

Benítezova družina našla se u problemima, a opet ju je morao izvlačiti Cristiano Ronaldo. Nakon kornera Marcela krasno je pogodio loptu iz voleja s 12-13 metara u donji desni kut za povratak madridske prednosti u 68. minuti.

Konačan rezultat i pobjedu domaćeg sastava potvrdio je Lucas Vázquez četiri minute prije kraja. Asistirao mu je Gareth Bale i tako učvrstio prvo mjesto po broju asistencija u Primeri. Bila mu je to već sedma.

Luka Modrić igrao je za pobjedničku momčad do 88. minute, a Mateo Kovačić u igru je išao u 59. zamijenivši Jamesa Rodrígueza.

U drugoj utakmici u istom terminu s čak 12 žutih kartona Málaga je slavila na gostovanju kod Levantea 1-0 golom Dude iz slobodnog udarca u 79. minuti. Strijelac je samo šest minuta ranije zamijenio Duju Čopa koji je u prvom dijelu imao jednu izrazitu šansu, ali nije je iskoristio.

Primera, 17. kolo:

  • Real Madrid - Real Sociedad 3-1
  • Levante - Málaga 0-1

>>> Kova ni kriv ni dužan dočekan zvižducima, Benitez uzdiže Ronalda: Nosio je momčad na leđima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika