Sport

Komentari 43

Ronaldo se počastio: Nova pila od 8 mil. € za rođendan? Može!

Ronaldo se počastio: Nova pila od 8 mil. € za rođendan? Može!

Inače, poznato je da je Ronaldo veliki ljubitelj brzine i luksuznih jurilica pa si je zato tijekom bogate nogometne karijere priskrbio pravu flotu koju drži u nekoliko garaža!  Da, Ronaldo je vlasnik čak 20 automobila

Portugalski nogometaš i od nedavno najbolji strijelac u povijesti nogometa, Cristiano Ronaldo, proslavio je 5. veljače 36. rođendan, a povodom istog si je poklonio automobil vrijedan osam milijuna eura.

Riječ je  Bugattiju "Centodieci", posebnom modelu nekad talijanskog, a danas francuskog proizvođača u vlasništvu Volkswagena, a napravljen je povodom 110. (tal. centodieci) rođendana te tvrtke.

Ipak, Ronaldo će još neko vrijeme morati pričekati na 'debitantsku' vožnju budući da će morati čekati isporuku do 2022. godine. 

"Centodieci" će biti proizveden u samo deset primjeraka i svi su, naravno, odavno rezervirani. Riječ je o automobilu s motorom W16 koji razvija 1600 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za nevjerojatnih 2.6 sekundi. 

Inače, poznato je da je Ronaldo veliki ljubitelj brzine i luksuznih jurilica pa si je zato tijekom bogate nogometne karijere priskrbio pravu flotu koju drži u nekoliko garaža!  Da, neki kažu kako je igrač Juventusa vlasnik čak 20 automobila, neki skupljaju paučinu u Torinu, Madridu, a neki u Lisabonu. 

Tako Cristiano u svojoj garaži već ima Bugattije - Chiron, čija se vrijednost procjenjuje na 20-ak milijuna kuna i La Voiture Noire koji je napravljen prema legendarnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic "La Voiture Noire", drugom od četiri ikad proizvedena Atlantica kojeg je u svoje vrijeme vozio i sam Jean Bugatti. Napravljen je u samo jednom primjerku, vrijedi 16,5 milijuna eura, a Cristiano Ronaldo se pobrinuo da bude samo njegov.

U garažu je nekako uspio 'ugurati' i 700 tisuća eura vrijedan Mercedes AMG, a posjeduje još i Mercedes AMG GLE 63.

Posebno mjesto u garaži ima predivni McLaren Senna koji je napravljen u čast prerano poginulog brazilskog vozača Formule 1 Ayrtona Senne. Proizveden je u 500 primjeraka, a vrijednost je milijun eura.

Kakav bi to bio zaljubljenik u sportske automobile, a da nema Lamborghinija i Ferrarija? Baš nikakav, zato Ronaldo posjeduje Aventador (Lamborghini), a Ferrarija ima tri - da ne zafali.

Najčitaniji članci