Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rubio nakon devet mjeseci na parketu, Minnesota pobijedila

Rubio nakon devet mjeseci na parketu, Minnesota pobijedila
1

U noći sa subote na nedjelju odigrano je 10 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), a priča večeri definitivno je povratak na parket Španjolca Ricky Rubija

VIDEO

U noći sa subote na nedjelju odigrano je 10 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), a priča večeri definitivno je povratak na parket sjajnog španjolskog košarkaša Ricky Rubija.

Košarkaš Minnesote izbivao je s parketa gotovo devet mjeseci zbog teške ozljede, a potom i operacije te rehabilitacije, ligamenata lijevog koljena. Minnesota, koja je ugostila Dallas, je minutu i pol do kraja prve četvrtine zaostajala 28-18, a onda je pored aut-linije Rubio sa sebe svukao trenirku uz ovacije i navijanje prepune dvorane.

Samo tri minute trebale su sjajnom razigravaču da pokaže zašto ga navijači diljem svijeta obožavaju. Jednom je rukom proigrao Grega Stiemsmana ispod koša, tako da je gurnuo loptu kroz noge Eltonu Brandu.Minnesota je do poluvremena već okrenula utakmicu u svoju korist te povela 54-45.

Rubio je u povratničkoj utakmici upisao osam poena i čak devet asistencija za svega 18 minuta na parketu, a Minnesota je slavila nakon produžetka 114-106.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

New York Knicksi ostali su i dalje vodeća momčad Istoka, te jedina neporažena momčad NBA lige na svom parketu! Knicksi su bez svog najboljeg igrača Carmela Anthonyja (stopalo) "preživjeli" 41 poen Kyriea Irving (rekord karijere), te slavili u konačnici s tijesnih 103-102.

Anderson Varejao imao je priliku odvesti utakmicu u produžetak, ali je sekundu prije kraja promašio drugo slobodno bacanje koje bi donijelo poravnjanje na 103-103.

Irving, koji je igrao s crnom zaštitnom maskom te se prozvao "Vitezom Tame" (poput Batmana), ubacio je spomenutih 41 poena, a pritom je i po pet puta skočio za loptu, te asistirao. Knickse je s 25 poena, pet skokova i sedam asistencija predvodio Raymond Felton, dok je 23 poena i 10 skokova pridodao Tyson Chandler, najbolji igrač NBA lige po postotku ubačaja iz igre.

San Antonio Spursi bez ikakvih su problema prekinuli niz od dva uzastopna poraza. U svom AT&T Centru slavili su sa 103-88 protiv Boston Celticsa, uz 22 poena i osam asistencija Tonyja Parkera. Gary Neal pridodao je 20, a Thigo Splitter 16 koševa. Loša vijest za Spurse je potencijalna ozljeda Manua Ginobilija, koji je napustio igru u prvoj dionici zbog primljenog udarca u butni mišić, te se nije vraćao u igru.

Zanimljivo, Spursi su prekinuli "crni niz" od pet uzastopnih poraza od Bostona u svojoj dvorani!

Od ostalih rezultata izdvojimo pobjedu prvaka Miami Heata od 30 razlike protiv Washington Wizardsa (102-72), te iznenađujuću pobjedu Golden State Warriors kod Atlante 115-93.

Miami, za koji su zabili svi igrači koji su nastupili u susretu, je predvodio LeBron James s 23 poena, 10 skokova i pet asistencija. Podsjetimo, 4. prosinca je Heat u Washingtonu sramotno poražen od momčadi kojoj je to bila tek druga pobjeda u sezoni!

Golden State je sjajnom momčadskom igrom svladao Atlantu Hawks u gostima rezultatom 115-93! Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Warriorsi ubacili čak 36 poena, te na poluvrijeme otišli s prednošću 62-49! Atlanta se do kraja nije uspjela oporavit, te je upisala i drugi poraz ove sezone od Golden State, nakon što je 14. studenog poražena u Oaklandu.

Novajlija Harrison Barnes ubacio je 19 koševa, Stephen Curry 18 uz 11 asistencija, a sjajni David Lee 20 uz 11 skokova (svi Golden State). Katastrofalnu je večer u redovima Hawksa imao najbolji igrač Josh Smith koji je iz igre gađao 1-12.

NBA liga, subota:

  • Atlanta - Golden State 93-115 (Horford 17k, 9s / Lee 20k, 11s, 4a)
  • Charlotte - Orlando 98- 107 (Walker 32k, 7a / Afflalo 20k, 6s)
  • New York - Cleveland 103-102 (Felton 25k, 5s, 7a / Irving 41k, 5s, 5a)
  • Detroit - Indiana 77-88 (Monroe 18k, 8s / Hill 18k, 7a)
  • Miami - Washington 102-72 (James 23k, 10s, 5a / Martin 18k, 6s)
  • Minnesota - Dallas 114 - 106 (Peković 21k, 9s / Mayo 20k, 5s, 6a), produžetak
  • Chicago - Brooklyn 83-82 (Belinelli 19k, 3a / Williams 24k, 5a )
  • San Antonio - Boston 103-88 (Parker 22k, 8a / Pierce 18k, 5s, 4a)
  • Milwukee - LA Clippers 85-111 (Daniels 16k, 5s / Barnes 21k, 3s, 4a)
  • Utah - Memphis 86-99 (Jefferson 21k, 8s / Randolph 25k, 16s)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener