Obavijesti

Sport

Komentari 27

Rudeš opleo po HNS-u: Riješite probleme ili mjesto prepustite nekome tko to zna i želi...

Rudeš opleo po HNS-u: Riješite probleme ili mjesto prepustite nekome tko to zna i želi...

Zagrebački klub, koji ima samo četiri boda i vratit će se u drugu ligu, često se ove sezone žalio na suđenje, a sad je udario i po vrhu saveza

VIDEO

Ne stišavaju se reakcije na aferu VARgate. Prije nekoliko dana HNL klubovi oglasili su se priopćenjima, a sad je još jedno javnosti odaslao Rudeš. Zagrebački klub često se ove sezone žalio na suđenje, a sad je opleo i po HNS-u. Priopćenje posljednjeplasiranog kluba prenosimo u cijelosti.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rijeka - Rudeš

Pokretanje videa...

Rijeka-Rudeš Hrvatski nogometni kup 01:20

"Poštovani,

Nažalost, posljednjih smo dana svjedoci pomalo nepojmljivih događanja u hrvatskom nogometu kao i komentara na te događaje. Naime, nepojmljivo nam je da se u zemlji čija reprezentacija oduševljava u svjetskim razmjerima, toliko govori o suđenju i propustima djelitelja (ne)pravde, kao da je to jedini problem u hrvatskom nogometu. A na što smo i mi svojevremeno skretali pozornost, jer bilo je i grubih grešaka na našu štetu. No, kako smo mi "mali", na naša upozorenja mnogi su se oglušili. Mala nam je tek utjeha bila kada bi sudačka komisija priznala svoje propuste.

Vjerovali smo da se tako nešto ne bi smjelo događati u sređenom Savezu odnosno da se pojedinci ne bi smjeli nametnuti kao sinonim moći. Međutim, vidimo da iz dana u dan pred javnost dolaze snimke koje nas sve demantiraju, ali i koje zbog pojedinačnih propusta bacaju sjenu na puno toga dobroga u hrvatskom nogometu. 

Međutim, želimo vjerovati da je riječ samo o pojedincima i da ti isti pojedinci nemaju “zaštitnike “u vrhu HNS-a zbog kojih se u ovoj neizvjesnoj utrci za naslov prvaka dodatno stvara nepotrebni animozitet, šalju zastrašujuće prijetnje… 

Naravno, mi kao klub koji ima svoju viziju, najoštrije osuđujemo svaku nezakonitu radnju i stvaranje pritiska na druge sudionike. 
Također, ne smije se prešutjeti i mora se otvoreno reći da za ovakvo stanje po zapovjednoj odgovornosti dio krivice snosi i vrh HNS te ih ovim putem pozivamo i očekujemo da poduzmu sve korake kako bi se riješili takvih pojedinaca kao i njihovih zaštitnika te zaštitili integritet hrvatskog nogometa i osigurali ravnopravnost svim sudionicima natjecanja,te se nadamo da u tom smislu neće razočarati nogometnu Hrvatsku, jer u protivnom bi trebali ustupiti mjesto onima koji taj problem znaju i hoće riješiti.

Primarni zadatak i cilj svih nas je odgajanje novih generacija nogometaša, odnosno da se prestane govoriti o sucima, već da nam u fokusu bude nogometna infrastruktura, koja također gubi korak s vremenom, ali i razvoj nogometnih akademija. 
Jer samo tako vratit ćemo povjerenje u nogomet, privući nove generacije i nadati se novim, velikim uspjesima hrvatskog nogometa".

Podsjetimo, prije nekoliko su dana u javnost procurile snimke iz VAR sobe iz ove sezone. U pitanju je 17 ovosezonskih utakmica HNL-a te Superkup, a tu su svi golovi te 107 situacija kad je VAR sudac zvao glavnog na provjeru. U njima možete čuti komunikaciju između glavnog, četvrtog i dvojice sudaca u VAR sobi. HNS je podignuo kaznenu prijavu protiv zasad nepoznate osobe odgovorne za 'curenje' snimki. Bruno Marić dao je ostavku na mjesto predsjednika sudačke komisije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna