Obavijesti

Sport

Komentari 32

Barca se provukla: Europski je prvak ipak slavio u punoj Areni

Barca se provukla: Europski je prvak ipak slavio u punoj Areni
13

Rukometaši Zagreba ipak nisu uspjeli svladati Barcelonu. U prepunoj Areni u nastavku susreta poklekli su pred aktualnim europskim prvakom i izgubili sa 30-31

VIDEO

Na velikom semaforu vrtjela se snimka Pucova legendarnog gola za naslov prvaka Europe, a 15.000 ljudi ustalo je i zapljeskalo. Zagrebačka se rukometna publika na dirljiv način oprostila od velikana hrvatskog, slovenskog i europskog rukometa. Način je to na koji su svi koji su pristigli na utakmicu Lige prvaka između Zagreba i Barcelone htjeli odati počast preminulom rukometašu. Nije bilo minute šutnje, svi su se radije prisjetili nezaboravnog gola rukometaša koji je 1993. Zagrebu donio naslov prvaka i uz pljesak pun emocija oprostili se od Iztoka Puca.

Zagreb je krenuo žustro, očito želeći tu pobjedu, držeći vodstvo i odlučno se braneći protiv najopasnijeg oružja katalonske momčadi, kontri i polukontri. Zagreb uzvraća istim 'oružjem' kad god im se ukaže prilika

Protiv Barce nikad nije lako, ipak je to najbolja momčad na svijetu, iskren je bio Špiler

Čvrsta igra koštala je Zagreb dvostrukog isključenja Kopljara, ali i dva gola prednosti pred momčadi s kojom nisu nikada slavili. Nakon dvadeset minuta igre obrana Zagreba i vratari 'drže' protiv napada Barcelone. Obje momčadi igraju gol na gol i nitko se ne uspijeva odvojiti na više od plus dva. Barcelona ipak ne šeta lagodno parketom kao što je navikla. Zagreb danas ipak ima motiv više, a zahvaljujući borbenosti koju pokazuju drže priključak s aktualnim prvakom i na odmor odlaze s golom prednosti i rezultatom 14-13.

- Palo je malo golova, dobro igramo i pariramo Barceloni. Oni su nas znali pregaziti u nastavku, ali mi ne smijemo pasti u igri. Dobro rade i rezultat to pokazuje - komentirao je igru svojih suigrača ozlijeđeni Manuel Štrlek.

- Oduševljen sam igrom Zagreba u prvom dijelu. Nakon gotovo desetljeća konačno vodimo protiv Barcelone - komentirao je na poluvremenu Mirza Džomba.

Drugo poluvrijeme za Zagreb  ipak nije počelo toliko dobro. U nastavku je Barcelona ipak krenula jačim tempom i ostvarila mini-seriju zahvaljujući obranama svog vratara. Zagreb priključak drži ponajviše zahvaljujući sedmercima Horvata. Zagrebaši ne dopuštaju Barceloni da se udalji na više od dva gola prednosti. Otvorenija igra u nastavku stvara više šansi i s jedne i s druge strane. Zagrebova se obrana polako diže, ali sreća služi više goste koji odlaze na visokih tri razlike i 29-26 nekoliko minuta prije kraja susreta. 

Treći gol Kopljara, za 30-31 ipak vraća nadu momčadi Zagreba četrdesetak sekundi prije isteka vremena.

Arena na nogama bodri Zagrebaše koji u posljednjem napadu imaju šansu oteti bod prvacima, no obrana Španjolaca ipak je ugasila nade domaćih.

- Za zadnji napad nije bilo dogovora, ne znaš kako će se oni vraćati u obranu. Meni se činilo da lopta treba ići Kopljaru, a njemu da treba ići meni. Dogodi se, što da se radi - objasnio je propust kod zadnje šanse za izjednačenje Ivano Balić.

Šteta, već sam vjerovao da možemo dobiti, nadao se do zadnjeg Obrvan

'Nesretni' 13. susret dviju momčadi ponovno je završio pobjedom Barcelone. Zagreb nikako da dočeka slavlje protiv Katalonaca. 

- Eto, zato oni jesu prvaci Europe, vrhunski golman, vrhunski napad, vrhunska pobrana... - opisao ih je Vukić.

Domaći su čitavo prvo poluvrijeme parirali gostima, no u nastavku su im ostavili previše prostora, a to je kvalitetnoj momčadi poput Barcelone bilo dovoljno da stigne do prednosti i održi je sve do kraja susreta.

- Igraju cijelu utakmicu u istom ritmu i čekaju da protivnik padne, a nama je na kraju nedostajalo malo sreće. Šteta što nismo uzeli barem taj bod - priznao je Ljubo Vukić.

'Imam golmane koje imam, dobri su, ali mogu biti bolji'

- Odigrali smo jako dobro protiv najbolje momčadi na svijetu, šteta je samo zbog tog zadnjeg napada. No ništa ne mogu zamjeriti svojim igračima. Presudila je kvaliteta Barcelone - komentirao je nakon utakmice Ivica Obrvan i dodao:

 - Moram reći i da ima golmane koje imam, oni su dobri, mogu biti i bolji, ali u ovakvoj utakmici trebalo nam je veća njihova podrška. Da su obranili još nekoliko lopti siguran sam da bi bilo plus jedan za nas.

U toj momčadi, gdje god se okreneš vrhunski igrač, divi im se i Balić

- Imali smo puno sreće, Zagreb je zaista odlična momčad i odlučivale su nijanse - nije bio siguran do kraja u pobjedu ni golman gostiju Danijel Šarić.

- Horvat je 'ubio' svih sedam penala, svaka mu čast, morao sam mu zapljeskati na kraju - priznao je da se mučio s napadima Zagrebaša i gostujući vratar.

Zbogom Iztok

Šteta za Zagreb, pogotovo uz ovako sjajnu  predstavu navijača  koji su u prepunoj Areni odali počast Iztoku Pucu, ali i pomogli njegovoj obitelji, supruzi i sinu, kojima  su kupnjom ulaznica osigurali 200 tisuća kuna.

To sa Iztokom dodatno nas je motiviralo, ali Barcelona je dobar motiv sama po sebi, istaknuo je trener Zagreba

- Nisam ga osobno poznavao, ali naježio sam se kad sam čuo pljesak cijele Arene. Cijela je dvorana bila na nogama, ali žao mi je što je do toga pljeska uopće moralo doći - atmosfera je zatekla i Vukića, ali i igrače Barcelone.

- Znali smo što nas čeka, koliko je Zagreb dobar i zato je naše zadovoljstvo nakon pove pobjede veliko. Osjetio sam se vrlo ugodno u ovoj atmosferi, bilo je lijepo igrati u Areni - ugođaj pune dvorane oduševio je i igrača Barcelone Rutenku.

Nas je uvod s pljeskom Pucu podigao, nadao sam se da će podići i publiku, rekao je Špiler

- S Iztokom sam odigrao najbolje utakmice i za njega me vežu najljepša sjećanja. Bio je divna osoba i igrač. Drago mi je da smo ga ovako ispratili - posljednje riječi trenera Zagreba ipak su bile upućene Pucu. 

Njegova je momčad poražena, ali danas je možda nešto drugo bilo važnije. Predugi niz bez pobjeda protiv Barcelone prekinut će se neki drugi put, bodovi će se skupiti u nekom drugom ogledu. Danas to više nije bitno. Sutra će možda opet biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana