Sport

Komentari 42

Legendarnog Sarača ispratili su na vječni počinak uz pjesmu 'Tiho, noći, moje zlato spava...'

Legendarnog Sarača ispratili su na vječni počinak uz pjesmu  'Tiho, noći, moje zlato spava...'

Legendu hrvatskog rukometa i dojučerašnjeg trenera Podravke Vegete Zlatka Saračevića (59) su na zagrebačkom Mirogoju na vječni počinak ispratili najbliži uz njegove rukometašice

Hrvatska i svjetska rukometna scena oprostila se od velikog Sarača nakon što je iznenada preminuo zbog zatajenja srca. Zlatko Saračević s klupe je do pobjede vodio svoje Podravkašice u najvećem derbiju protiv Lokomotive (32-29), zatim im poslije utakmice poručio kako je ponosan na njih i da ih voli, a zatim otišao - zauvijek.

Koprivnica je, ali i cijeli hrvatski te svjetski rukometni svijet, bila zavijena u crno dok se u nevjerici prolomila vijest kako je nakon srčanog udara onu životnu utakmicu izgubio legendarni Sarač. Svi koji su željeli mogli su se od trenera oprostiti u Knjizi žalosti, poručiti mu nešto po posljednji puta, a zatim je lijes ispraćen od dvorane u kojoj je provodio najviše vremena do zagrebačkog Mirogoja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Četiri dana nakon smrti Zlatka Saračevića su najbliža rodbina i prijatelji uz prisustvo njegovih rukometašica na zagrebačkom Mirogoju rekli posljednje zbogom voljenom treneru, kolegi i prijatelju. Saračević je bio veliki čovjek kojeg su željeli na počinak ispratiti mnogi pa je tako stiglo nekoliko stotina ljudi.

Prema Aleji velikana, gdje mu se nalazi grob, ispratili su ga sa starom narodnom pjesmom "Tiho, noći, moje zlato spava".

Podsjetimo, pozlilo mu je za volanom na semaforu gdje se zaustavio ispred crvenog svjetla. Suradnica koju je vozio kući je odmah pozvala hitnu i nakon 40 minuta koliko je trajala reanimacija Saračević je preminuo.

Najčitaniji članci