Sport

Komentari 1

Rukometašice kreću osvojiti i svijet: Izborile su se za prijenos

Rukometašice kreću osvojiti i svijet: Izborile su se za prijenos

Naše "kraljice šoka" mjesto su među svjetskom elitom izborile senzacionalnom broncom na Euru prošle godine i sada je cilj pokazati se i svijetu, počevši od današnje utakmice s Brazilom u 18 sati

Pobjedom Španjolske nad Argentinom 29-13 (u 34. minuti bilo je 12-12!) počelo je Svjetsko prvenstvo rukometašica u Španjolskoj, prvo uopće s 32 reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedoa od njih opet, nakon deset godina, jest Hrvatska. Naše "kraljice šoka" mjesto su među svjetskom elitom izborile senzacionalnom broncom na Euru prošle godine i sada je cilj pokazati se i svijetu, počevši od današnje utakmice s Brazilom u 18 sati.

- Mi smo na ovom Svjetskom prvenstvu zbog medalje osvojene na Euru i nadam se da je to samo jedna od nagrada koje slijede za ove djevojke. Želimo ovdje pokazati svijetu što znamo i možemo. Možda naboj kod nas nije isti kao prije Eura, ali smo spremni. Znamo da taktički možemo, znamo da fizički možemo i da smo u mogućnosti rotirati igračice, a pritom ne gubiti naš ritam. Ekipa vjeruje u sebe, one su svjesne svoje snage, a imamo i iskustva - rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

EHF Euro Women

U odnosu na Euro nema ozlijeđenih Dejane Milosavljević, Dore Kalaus i Tene Japundže, a pravi mali strah proživjela je cijela reprezentacija večer prije utakmice s Brazilom kada je na treningu skočni zglob ozlijedila Ćamila Mičijević. Koliko smo saznali, ipak se ne radi o težoj ozljedi i velike su šanse da naša Ćana zaigra odmah danas.

Brazil je prije osam godina bio prvak svijeta, no malo je igračica danas iz tog sastava. Nedavno se iz reprezentacije povukla nezamjenjiva Edoarda Amorim, no i dalje su Brazilke moćan sastav s kojim ćemo se boriti za prvo mjesto skupine i maksimalan učinak koji bi nam olakšao posao u idućem krugu.

- Brazil ima dvije odlične vratarke i sjajnu vanjsku liniju, što je jači dio te ekipe. Kao i sve južnoameričke ekipe tako i Brazilke imaju naglašeni taj emotivni dio i u tom smislu će utakmica biti nabijena emocijama. No, isto tako, fizička spremnost će protiv njih biti strašno važna. Moramo biti agresivni, moramo biti gusti i za neke njihove igračice moramo odraditi specifične taktičke stvari - kazao je hrvatski izbornik.

U našoj skupini još su Paragvaj i Japan koji imaju ulogu autsajdera. Utakmice, za razliku od onih s Eura kada nikoga do polufinala nisu zanimale, sada prenosi RTL 2.

Najčitaniji članci