Sport

Komentari 0

Rusima oduzeta domaćinstva

Rusima oduzeta domaćinstva

Odlučeno je kako se samo euroligaško natjecanje neće prekidati niti nastaviti u nekakvom drugačijem obujmu, no ruski klubovi ne smiju igrati domaće utakmice na svome tlu

U petak su se sastali čelnici svih osamnaest košarkaških klubova koji nastupaju u Euroligi, a povodom novonastale situacije, ruske invazije na Ukrajinu.

Odlučeno je kako se samo euroligaško natjecanje neće prekidati niti nastaviti u nekakvom drugačijem obujmu, no ruski klubovi ne smiju igrati domaće utakmice na svome tlu.

Raspored odigravanja utakmica ostaje identičan, a moskovski CSKA, Zenit iz Sankt Peterburga i Uniks iz Kazanja bit će domaćini na neutralnom terenu. To se konkretno odnosi i na dva Hrvata, Velimira Perasović, trenera Uniksa, i Marija Hezonju.

„Odluke su donesene kako bi se zaštitio integritet natjecanja te želimo izolirati sport od bilo kakvih političkih akcija“, rečeno je od strane vodstva Eurolige.

Zbog novonastale situacija do sada su otkazane četiri ovotjedne utakmice Eurolige (Bayern - CSKA, Baskonia - Uniks, Zenit - Barcelona i CSKA - Barcelona).

Najčitaniji članci