Sport

Komentari 1

S 42 godine prvi put zaigrao za Portugal pa zaplakao od sreće

S 42 godine prvi put zaigrao  za Portugal pa zaplakao od sreće

Uspio je obraniti tek jedan šut u posljednjoj utakmici, ali i to i sam izlazak na teren za njegovu zemlju bili su dovoljan motiv da brizne u plač pred gledateljima, suigračima i svima prisutnima...

Portugalska rukometna reprezentacija podigla se iz pepela. Definitivno je najveće iznenađenje ovoga europskog prvenstva na kojemu je iznenadila sjajne reprezentacije. Posljednja žrtva bila je Mađarska.

Portugal je igrao za peto mjesto, a Mađarska za polufinale, a obzirom na viđeno, izgledalo je kao da je obrnuto. Portugalci su pobijedili Mađare 34-26 i tako im uništili snove o polufinalu Eura, a tamo direktno poslali Slovence koji su ih pobijedili.

U tom je srazu za Portugalce na gol stao i Humberto Gomes. Ovaj Euro je njegov prvi nastup za reprezentaciju na velikom prvenstvu i to je bilo dovoljno da se Gomes potpuno slomi od emocija. Naime, već su mu 42 godine na leđima, a igrati za reprezentaciju na velikom natjecanju znači puno svakom igraču. 

Slogan prvenstva #dreamwinremember ispunio je u potpunosti svoj zadatak.

Uspio je Gomes obraniti tek jedan šut u utakmici s Mađarskom, ali i to i sam izlazak na teren za njegovu zemlju bili su dovoljan motiv da brizne u plač pred gledateljima, suigračima i svima prisutnima. Ukupno je na prvenstvu dobio minutažu u sedam susreta.

Sada još ima šansu pomoći svojoj reprezentaciji da dođe do nove pobjede protiv Njemačke i postane peta najbolja nacionalna momčad Europe. 

 

Najčitaniji članci