Sport

Komentari 5

'Samo su mi sedmicu s liste želja kupili u Man. Unitedu...'

'Samo su mi sedmicu s liste želja kupili u Man. Unitedu...'

Imaš promet od 600 milijuna funti i ne možeš kupiti igrače koji ti trebaju. Naravno, klub koji ti prodaje igrača misli si: "Ako su tako bogati, moraju i platiti najskuplje igrača". Točno to je i bilo s transferima, priča Van Gaal

I četiri godine nakon napuštanja Manchester Uniteda, Louis van Gaal (68) i dalje radi za engleske rekordne prvake. Bivši trener je otvoreno kritizirao jedan dio rada svoga bivšeg kluba: planiranje momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: "Drakeovo prokletstvo"

On tvrdi da je za vrijeme njegove dvije godine u klubu (2014-2016) uvijek dobio 'odbijenicu' za igrače koje je želio. Jedino je 'broj sedam' bio s njegovog popisa želja.

- United nije imao kvalitetu za postati prvak. Imao je prestaru momčad s deset igrača preko 30 godina starosti i pet starijih od 35 godina - rekao je Van Gaal u intervjuu za "Voetbal International" pa dodao:

- Rekao sam im, ok, ja ću pomladiti ekipu, reći vam koji novi igrači trebaju doći. Nisam dobio niti jednoga kojega sam htio - otkrio je.

- Ne očekujete to od najbogatijeg kluba na svijetu - rekao je.

Podsjetimo, u njegovom su mandatu u klub stigli Angel Di Maria (32), Anthony Martial (24), Memphis Depay (26), Falcao (34) i Bastian Schweinsteiger (35). 

- Imaš promet od 600 milijuna funti i ne možeš kupiti igrače koji ti trebaju. Naravno, klub koji ti prodaje igrača misli si: "Ako su tako bogati, moraju i platiti najskuplje igrača". Točno to je i bilo s transferima. I onda se moraš nositi sa brojem sedam ili osam sa svoje liste želja, koje si platio puno previše i za to je naravno kriv trener - požalio se. 

 

Najčitaniji članci