Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Šampanjac za našeg Kvasinu: Odricao sam se čak 20 godina

TOUR OF CROATIA Matija Kvasina (34) iz azerbajdžanske momčadi Synergy Baku osvojio je biciklističku utrku oko Hrvatske. Peto mjesto zauzeo je još jedan Hrvat, Radoslav Rogina

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
5 komentara

Ovo je čudo. Sanjaš o tome da jednom slaviš u svom gradu. Iskreno, jedva sam se uspinjao Mesničkom ulicom, pojela me je euforija, pritisak. Nikad mi nije bilo teže, rekao je Matija Kvasina (34), pobjednik biciklističke utrke Tour of Croatia.

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu proglašen je biciklističkim kraljem. U posljednjoj etapi sačuvao je prednost. Ukupni je pobjednik s 24 sekunde prednosti ispred Danca Jaspera Hansena te s 32 sekunde ispred Španjolca Víctora de la Partea.

Nagrada - 13.818 eura

- Nisam spavao večer prije posljednje etape - priznao je Kvasina, koji je prošle godine bio 12.

- Probudio sam se u 5.30 ujutro i u glavi sam proživio cijelu karijeru. Dobro sam se i isplakao. Prolazio sam kroz pakao u karijeri, a trebao sam biti dio najvećih momčadi. Dvadeset godina sam se odricao za ovo, i uspio - rekao je Kvasina, koji je suzu pustio i na Trgu svetog Marka.

- A što da vam kažem, emotivac sam - istaknuo je Matija, dodavši da je naslov osvojio u Istri.

- Ostale velike momčadi nisu se dobro snalazile po mokrim istarskim cestama pa smo mi izveli ovo čudo - kaže Kvasina.

Na cilju je dobio šampanjac i ček. I vjerojatno zna što će učiniti s osvojenim novcem.

Pobjedom na Tour of Croatia Matija Kvasina može si kupiti - novi vrhunski bicikl. Za slavlje na etapi dečki dobiju 4606 eura, dok ukupnom pobjedniku utrke oko Hrvatske na račun sjedne 13.818 eura. Upravo koliko i košta vrhunski cestovni bicikl.

Međutim, većina najboljih biciklista ionako ne živi od nagradnih fondova. Naš najbolji biciklist Robert KIšerlovski godišnje od Tinkoff-Saxa dobije i 500.000 eura. Mark Cavendish, recimo, ima plaću između milijun i dva milijuna eura.

Zahvala Slovencima

Za kraj se Kvasina zahvalio Slovencima. Ovaj uspjeh je i njihov uspjeh.

- Nas nekolicina vrhunskih hrvatskih biciklista produkt smo slovenskog biciklizma. Dok smo bili mladi, Slovenci su nas uzeli pod svoje, ulagali novac, vrijeme i znanje u nas - istaknuo je Kvasina.

  • ŠESTODNEVNI MARATON Tijekom šest etapa biciklisti su prošli 1000 kilometara. Ukupno su na biciklu proveli nešto manje od 20 sati
  • OBITELJSKI ČOVJEK Matija Kvasina suprug je i otac, pokrenuo je prošle godine školu biciklizma
Naši partneri pišu
Message