Sport

Komentari 2

Šampionska taktika Mancinija: Potkrala mu se pogreška pa je nasmijao cijelu svlačionicu...

Šampionska taktika Mancinija: Potkrala mu se pogreška pa je nasmijao cijelu svlačionicu...

Roberto Mancini uvrstio je ozlijeđenog Spinazzolu u udarnu postavu za finale s Engleskom što je nasmijalo sve prisutne. A za kraj se uozbiljio. "Znate što morate učiniti"

Cijela Europa u nedjelju je navijala za Italiju u finalu Eura s Engleskom. Osim što je svima bila već 'puna kapa' parole "It's coming home", nitko mogao ostati imun na to kako su Talijani zdušno pjevali himnu.

Roberto Mancini stvorio je nevjerojatnu družinu, četu 'ratnika' koji na travnjaku ginu jedan za drugoga, za Italiju. Kao što i govori "Il Canto degli Italiani" (hrv. Pjesma Talijana).

A nađe se uvijek vremena i za zafrkanciju. Tako je izbornik Mancini uoči finala prezentirao Azzurima tko kreće od prve minute. Krenuo je od golmana. 

- Giggo (Donnarumma), Gio (Di Lorenzo), Leo (Bonucci), Giorgio (Chiellini), Spina... - rekao je Mancini i okrenuo se prema svojim igračima te izmamio osmijehe na njihovim licima budući da se Spinazzola ozlijedio u četvrtfinalnom dvoboju s Belgijom i izbivat će s travnjaka duže vrijeme.

Ubrzo se ispravio i na poziciju lijevog beka upisao Emersona, a onda i do kraja popisao udarnih 11 te se za kraj mirnim tonom obratio svojim igračima. 

Video pogledajte OVDJE.

- Nemam vam više što reći. Znate tko ste, a mi ovdje nismo došli slučajno. Mi smo gospodari svojih sudbina. Ni suci, ni protivnici, nego mi. Znate što morate učiniti - rekao je talijanski izbornik i završio sastanak. I znali su!

Koliko je važnija atmosfera u momčadi od kvalitete pojedinaca za uspjeh reprezentacije znaju i ptice na grani, a Talijani su očito imali savršenu. Smisao za humor nisu gubili baš nikada pa ni tamo prije izvođenja penala u polufinalu protiv Španjolaca.

Kapetan Chiellini tada se nije mogao prestati smijati, dok ga je Jordi Alba gledao u nevjerici. 'Mrki' Alba na kraju je u suzama napuštao travnjak, dok je Chiellini također plakao, ali od sreće.

Najčitaniji članci