Obavijesti

Sport

Komentari 5

Šarić je zarazio momčad, prvi je i kad se fešta, mora biti MVP

Šarić je zarazio momčad, prvi je i kad se fešta, mora biti MVP
3

VINO I JANJETINA Obitelj Darka Planinića ugostila je cibose na večeri nakon pobjede u Širokom Brijegu i plasmana na Final Four. Rimac bi htio na Cedevitu

VIDEO

Prvi put nakon one kobne Kecmanove trice u zagrebačkoj Areni 2010. godine košarkaši Cibone zaigrat će na Final Fouru ABA lige. A prije tri mjeseca svi su mislili da će se boriti za goli život.

- Čak bih rekao da smo rutinski dobili Široki, a zatim smo zajedno čekali rezultat iz Podgorice - rekao je Slaven Rimac.

Čekali su pobjedu Partizana, koja im je i matematički osigurala plasman na završni turnir. Dočekali su je u domu obitelji Darka Planinića, koji je ponikao u Širokom.

- Ugostili su nas, tamo smo pratili rezultat, proveselili se i zapjevali. Bilo je janjaca, domaćeg vina i drugih specijaliteta specifičnih za taj kraj. Nešto poslije ponoći smo krenuli za Zagreb - ispričao je trener Cibone, koji je oduševljen Darijem Šarićem.

- Odlučili smo ga promovirati u nositelja na terenu i izvan njega. Zaslužio je biti MVP lige. Izuzetno je motiviran, time je zarazio ovu momčad, a prvi je i kad je fešta - dodao je Riki.

Cibona je samo jednu pobjedu udaljena od Eurolige, u koju idu finalisti ABA lige. Međutim...

- Volio bih da Dario iduće sezone ode u NBA jer su i manje talentirani Europljani tamo napravili karijeru. Mala je šansa da će ostati kod nas, a s obzirom na naše financijske probleme, treba sastaviti što jeftiniju momčad i školovati mlade igrače. Čak i ako uđemo u Euroligu, kad-tad će se morati krenuti u tom smjeru jer je to jedini zalog da se napravi klub na zdravim nogama.

Iako sportski žele osvojiti ABA ligu, Euroliga bi “vukovima” bez Šarića možda čak ometala dugoročne planove. Zato bi Rimac u polufinalu radije na Cedevitu.

- Onda bi Hrvatska sigurno imala euroligaša. Naravno da se mi ne bismo predali, ali Cedevita sigurno može ispratiti takav projekt - zaključio je Rimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković