Šarić zaboravljen u Golden Stateu, Babo zabio četiri koša | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Šarić zaboravljen u Golden Stateu, Babo zabio četiri koša

Šarić zaboravljen u Golden Stateu, Babo zabio četiri koša

Bogdanović je zabio četiri koša za 17 minuta provedenih na parketu u gostujućoj pobjedi svojih New York Knicksa protiv Golden State Warriorse sa 119-112

VIDEO

U sinoćnjim susretima NBA lige nastupila su i tri kluba čije boje brane hrvatski košarkaši, no samo je Bojan Bogdanović zaigrao, dok Dario Šarić i Luka Šamanić nisu nastupili.

Bogdanović je zabio četiri koša za 17 minuta provedenih na parketu u gostujućoj pobjedi svojih New York Knicksa protiv Golden State Warriorse sa 119-112. Hrvatski košarkaš je imao šut 2-6 iz igre pri čemu je promašio oba pokušaja za tri poena. Dodao je i dva skoka, te dvije asistencije.

NBA: New York Knicks at Sacramento Kings

Knickse su u četvrtoj uzastopnoj pobjedi predvodili Jalen Brunson sa 34 koša, te Miles McBride s učinkom karijere od 29 koševa. New York je poveo 18-4 i više nije ispuštao prednost. U posljednjoj četvrtini Warriorsi su se približili na četiri koša zaostatka (95-99), međutim gosti su pobjegli na +11 i do kraja obranili prednost.

- Ova momčad je tijekom cijele godine pokazala da se zna boriti, da je puna srca, čvrstine i zajedništva. Uvijek razgovaramo o našoj obrani, o našem skoku, načinu kako kruži lopta, mislim da smo večeras jako dobro dijelili loptu - kazao je trener Knicksa Tom Thibodeau za ESPN.

Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Stephen Curry sa  27 koševa, te po pet skokova i asistencija, dok je Trayce Jackson-Davis dodao 19 koševa i 10 skokova. Dario Šarić nije nastupio. U prvom dijelu sezone imao je vrlo bitnu ulogu kao igrač s klupe. Igrao je jako dobro i igrao 20-ak minuta po utakmici, ali u posljednje vrijeme je ispao iz rotacije i nerijetko cijelu utakmicu odgleda s klupe.

Warriorsi su ove sezone kod kuće pali na, za njih, skromnih 17-18.

- Ne znam koji je odgovor, da znamo sigurno bi nešto učinili - kazao je Curry. Knicksi su sa skorom 41-27 na četvrtom mjestu Istoka, dok su Warriorsi deseti na Zapadu sa 35 pobjeda i 32 poraza.

NBA: Golden State Warriors at Dallas Mavericks

Utah Jazz je kod kuće poražena od Minnesota Timberwolvesa sa 104-114, a hrvatski košarkaš Luka Šamanić nije nastupio za Utah.

Domaćin je u prvoj četvrtini imao +16 (35-19), no gosti su sredinom druge dionice izjednačili (46-46), a bez prednosti se ušlo i u zadnju četvrtinu (83-83). U posljednjem periodu Minnesota je pobjegla na +10 (109-99) i potom obranila vodstvo.

Timberwolvese je do slavlja predvodio Anthony Edwards sa 32 koša, osam asistencija i sedam skokova, pri čemu je 25 koševa zabio u drugom poluvremenu.

"Uvijek je bio tip koji stvarno može preokrenuti igru. Zna kada treba podići ekipu, zna kada napraviti velike stvari. Sada je puno uglađeniji u onome što radi. Malo je staloženiji, ne žuri toliko," opisao je Edwardsa njegov trener Chris Finch.

Kod domaćina najefikasniji je bio Collin Sexton sa 24 koša, a Lauri Markkanen je imao 22 koša i 12 skokova nakon šest utakmica izostanka zbog ozljede desnog kvadricepsa. Keyonte George dodao je 15 poena i osam asistencija. Hrvatski košarkaš Luka Šamanić nije nastupio za Jazz koji sa skorom 29-39 drži 12. poziciju na Zapadu. Minnesota je u istoj konferenciji druga sa 47-21.

Vodeća momčad Istoka, Boston je slavila protiv Detroita sa 119-94.

Celticsi su nastupili bez prve zvijezde Jaysona Tatuma, ali i ostatak momčad je bio i više nego dovoljan za jednu od najslabijih momčadi lige. Detroit se dobro držao tek dio sredine prve četvrtine i vodstva 14-12. Boston tada bježi na +8 (24-16) i do kraja susreta više nije ispuštao prednost. U posljednjoj četvrtini Boston je vodio 29 razlike, a na koncu je završilo +25.

Boston je do 54. pobjede uz 14 poraza predvodio kvartet - Jaylen Brown sa 31 košem i sedam skokova, Derrick White s prvim triple-double učinkom u karijeri, 22 koša, 10 skokova i 10 asistencija, Payton Pritchard sa 23 koša, te Kristaps Porzingis sa 20 koševa.

Kod Detroita, koji je sa skorom 12-56 druga najlošija momčad lige (slabiji skor ima tek Washington 11-57), najefikasniji je bio Jaden Ivey sa 21 košem, dok je James Wiseman zabio 12 koševa.

Los Angeles Lakersi nisu imali previše problema protiv Atlanta Hawksa slavivši sa 136-105. Gosti su sjajno ušli u susret, poveli su 11-2 međutim na prvi odmor se otišlo sa +10 za Lakerse (38-28). Domaćin je u drugoj četvrtini imao +18, u trećoj +25, a u zadnjoj i najvećih +35.

NBA: Atlanta Hawks at Los Angeles Lakers

LA Lakerse je predvodio D'Angelo Russell sa 27 koševa izjednačivši rekord Lakersa u jednoj sezoni za trice. Pogodivši šest trica protiv Hawksa, Russell je stigao do brojke od 183 u sezoni, izjednačivši rekord franšise iz 1994-95 Nicka Van Exela.

- To je stvarno cool, iskreno. Lijepo je dobiti zasluge za svoju igru ​​i ono na čemu radite i predstavljati to svake večeri - kazao je Russell koji je imao i 10 asistencija. LeBron James je dodao 25 koševa, 10 asistencija i sedam skokova, dok je Anthony Davis dodao 22 koša i 15 skokova.

Kod Atlante najefikasniji su bili Jalen Johnson sa 25 i Bogdan Bogdanović sa 17 koševa. Lakersi su sada deveti na Zapadu (37-32), dok je Atlanta i dalje deseta na Istoku (30-38).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner