Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Hrvat je pomogao Al-Nassru da dovede Brozovića, a sad će se zabavljati s Ronaldom...'

'Hrvat je pomogao Al-Nassru da dovede Brozovića, a sad će se zabavljati s Ronaldom...'

Napokon je rekao ‘da‘. Tony Montana, pardon, Marcelo Brozović je prebrojao novce i onda mu se, sve u svemu, nije baš dalo reći ne, piše La Gazzetta dello Sport

VIDEO

Uporni Saudijci samo su povećavali ponudu, ali Marcelo Brozović čekao je Barcelonu. Želja mu je bila zaigrati u jednom od najvećih klubova na svijetu, no bilo je jasno da katalonski velikan ne može parirati bogatim Arapima. 

Pokretanje videa...

Tata ga je 'švercao' po seoskim livadama, a iz jednog kluba su ga izbacili jer je bio - predobar!? 01:44

Kada je shvatio koliko ga žele, počeo je diktirati svoje uvjete. Ni manje ni više nego okruglih sto milijuna eura za trogodišnji ugovor. Čelnici Al-Nassra nisu se puno nećkali, prihvatili su njegove uvjete i učinili ga najplaćenijim hrvatskim sportašem u povijesti.

World Cup 2022 - Croatia - Brazil

Hrvatski reprezentativac tako će se sljedećih dana pridružiti Cristianu Ronaldu u Al Nassru, a njegov transfer glavna je tema talijanske sportske javnosti. Odlučio je oprostiti se od ozbiljnog nogometa i preseliti u ligu koja zahtjeva puno manji napor, ali donosi obilati iznos kojim je osigurao egzistenciju cijele obitelji. 

Al-Nassr i Inter jako brzo su se dogovorili oko odštete koja će iznositi 23 milijuna eura, no Brozović je bio taj koji je odugovlačio. Čekao je Barcelonu pa zavlačio Saudijce.  Sve se pretvorilo u sapunicu, ali Hrvat je na koncu presudio.

Saudijski milijuni pridobili Brozovića

- Svaka čast Saudijcima koji se nisu dali obeshrabriti predsobljem u koje ih je neku večer smjestio Hrvat, izbjegavajući izravnu konfrontaciju i puštajući ih da razgovaraju samo s njegovim predstavnicima. Ostali su u Zagrebu i jučer su uspjeli slomiti veznjaka. Zapravo, prihvatili su gotovo sve njegove zahtjeve, s obzirom na to da će oko 100 milijuna završiti u Brozovićevim džepovima bilo kao plaća ili kao bonus za potpis. Jedino u čemu je igrač popustio bilo je trajanje ugovora: bit će trogodišnji, a ne dvogodišnji - piše Corriere dello Sport. 

Champions League Final - Manchester City v Inter Milan

O njegovom transferu piše i La Gazzetta dello Sport koja ga je usporedila s Tonyjem Montanom, fiktivnog lika iz filma 'Lice s ožiljkom' kojeg je utjelovio Al Pacino. 

- Napokon je rekao ‘da‘. Tony Montana, pardon, Marcelo Brozović je prebrojao novce i onda mu se, sve u svemu, nije baš dalo reći ne. Hrvat ide u Al-Nassr. Ljudi koji ga okružuju su ga uvjerili da u tjedan dana - to je bio rok koji je sam odredio - Barcelona nikada, nikada neće moći poslati pravu ponudu za njega. I tada, suočen s brdom novca, bilo je teško shvatiti je li nemoralnije dobiti određene ponude ili ih bez poštovanja odbiti. Sto milijuna eura plaće za tri godine: da, isplati se otići iz Milana, otići u Saudijsku Arabiju i zabavljati se u istoj momčadi s Cristianom Ronaldom. Veliki posao odradio je Hrvat Goran Vučević koji za Al-Nassr - piše La Gazzetta.

Serie A - Inter Milan v Fiorentina

Broz se u Interu isprofilirao u jednog od najboljih zadnjih veznih na svijetu. Sada je na vrhuncu karijere, svaki europski velikan rado bi ga vidio u svojim redovima. Pred njim je još nekoliko godina vrhunskog nogometa, no odlučio se prikloniti novcu. Jasno, ovo bi moglo utjecati i na hrvatsku reprezentaciju. Bez obzira na klub, Broz će i dalje biti član 'vatrenih', ali pitanje hoće li biti na istoj razini obzirom na razinu nogometa u Saudijskoj Arabiji. Ipak, nije isto igrati protiv Milana, Napolija, Juventusa ili Al-Ittihada i Al-Ahlija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku