Obavijesti

Sport

Komentari 52

Savršena godina: Je li najbolji igrač svijeta? A nego što je?!

Savršena godina: Je li najbolji igrač svijeta? A nego što je?!
1

LUKA, MAJSTORE! Svaka čast Uefinoj i Fifinoj nagradi koje je osvojio, ali Zlatna lopta najstarija je i najprestižnija nagrada u povijesti nogometa i ona je prvi put u rukama Hrvata

VIDEO

Nevjerojatni Luka Modrić! 

Pokupio je sve moguće pojedinačne trofeje ove sezone. Najbolji je na svijetu u čudesnoj 2018. godini. Svaka čast Uefinoj i Fifinoj nagradi koje je osvojio, ali Zlatna lopta najstarija je i najprestižnija nagrada u povijesti nogometa i ona je prvi put u rukama Hrvata. 

VIDEO Modrićev život: Od izbjeglice do najboljeg na svijetu

Pokretanje videa...

01:49

Luka Modrić dobio je Zlatnu loptu i prekinuo desetogodišnji monopol koji su na nju imali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, prvi je središnji vezni u povijesti nogometa koji je dobio Zlatnu loptu (Xavi, Iniesta i Scholes ostali su kratkih rukava), i 44. je vlasnik prestižne nagrade koja se u nogometu smatra vrhom.

Tata, pa opet si najbolji! Luka na Zlatnu loptu poveo i klince
Tata, pa opet si najbolji! Luka na Zlatnu loptu poveo i klince

Kad si osvojio Zlatnu loptu, to je to, nema veće stvari od osvajanja nagrade koja se dodjeljuje od 1956. godine i koju su osvajale legende poput Di Stefana, Leva Jašina, Eusebija, Bobbyja Charltona, Besta, Beckenbauera, Cruyffa, Keegana, Platinija, Van Bastena, Matthäusa, Roberta Baggija, Stoičkova...

U novije vrijeme Zlatu loptu su dobivali onaj pravi Ronaldo, Zidane, Rivaldo, Figo, Nedved, Ševčenko, Ronaldinho, Kaka i, naravno, Messi i Cristiano Ronaldo. Sad je u vitrini ima - Luka Modrić!

Luka za povijest

Bila je ovo savršena godina za omalenog (172 cm, 66 kg) virtuoza, nogometaša koji već godinama oduševljava svijet. I koji se u samo 365 dana vinuo u neslućene sportske visine.

Luka Modrić u samo nekoliko mjeseci osvojio je četvrtu Ligu prvaka, odveo Hrvatsku do svjetskog srebra u Rusiji, postao najbolji igrač Svjetskog prvenstva (15. srpnja), najbolji igrač Europe (30. kolovoza), pa i najbolji igrač svijeta u izboru Fife (24. rujna). U međuvremenu dobio je nagrade i portala goal.com i IFFHS-a.

- Luka igra neviđenom lakoćom, nogomet je za njega kao ples. A vjerujte, tako je najteže igrati. To je nevjerojatan igrač na najvišoj razini, sjajan je momak, a uvijek tako skroman - izjavio je nedavno Kaka, zadnji igrač koji je osvojio Zlatnu loptu prije desetogodišnje dominacije Ronalda i Messija.

Hrvatska je, baš kao i Luka, prošle godine u studenom bila miljama od svjetskog vrha. Sve je tad bilo tmurno, Luka je bio pod mnogim kritikama. Ali najveći su najbolji kad je najteže. To je pokazao i Modrić te odigrao godinu iz snova.

Kako na klupskoj tako i reprezentativnoj razini.

- Uh, kakav nogometaš! Nekad poželim da je Modrić Argentinac, on je savršen nogometaš - rekao je poslije pobjede Hrvatske nad “gaučima” u Rusiji i Diego Maradona.

Savršena godina za savršenog igrača.

Za nevjerojatnog Luku, nasljednika Lionela Messija i Cristiana Ronalda...

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku