Obavijesti

Sport

Komentari 1

Schalke raskinuo s Gazpromom

Schalke raskinuo s Gazpromom

Posljednjih petnaest godina ova ruska naftna kompanija je sponzor kluba iz Gelsenkirchena, no događaji koji su uslijedili kumovali su raskidu s generalnim sponzorom umjesto kojeg će od sada pisati Schalke 04

Njemački nogometni drugoligaš Schalke 04 u ponedjeljak je i službeno raskinuo ugovor s ruskom plinarskom tvrtkom Gazpromom zbog ruske invazije na Ukrajinu.

- Izvršni odbor je u dogovoru s Nadzornim odborom odlučio raskinuti ugovor s Gazpromom prije njegova isteka - objavio je klub.

Schalke uklanja logo sponzora zbog napada Rusije na Ukrajinu
Schalke uklanja logo sponzora zbog napada Rusije na Ukrajinu

Još prošloga tjedna Schalke je odlučio s dresova ukloniti reklamu za Gazprom.

Naime, posljednjih petnaest godina ova ruska naftna kompanija je sponzor kluba iz Gelsenkirchena, no događaji koji su uslijedili kumovali su raskidu s generalnim sponzorom umjesto kojeg će od sada pisati Schalke 04.

Inače, prošlog četvrtka 66-godišnji Matthias Warning, jedan od čelnika Gazproma, napustio je Upravni odbor ovog njemačkog drugoligaša uslijed američkih sankcija koje su dotaknule i njega samoga.

Naime, Warning je predsjednik Uprave tvrke koja upravlja plinovodom Sjeverni tok 2, koji povezuje Rusiju s Njemačkom, a koja se našla na udaru američkih sankcija.