Sport

Komentari 35

Šibenčani doveli beka Leicestera

Šibenčani doveli beka Leicestera

Mladi Dasilva igra na poziciji desnog bočnog, a u mlađim selekcijama prolazio je kroz Luton, Chelsea i Brentford da bi potom završio u U-23 momčadi Leicestera

HNK Šibenik prolazi kroz jednu od većih transformacija u HNL-u ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su Funcuti dočekali svoje igrače

Klub je napustio kapetan Marko Bulat koji je igrač Dinama, otišli su ponajbolji igrači Nediljko Labrović i Prince Ampem, koji će nositi dres Rijeke, a jedna od zvijezda, Emir Sahiti, vratio se u Hajduk. Ima tu još odlazaka, a rošada se radila u upravi, pa tako braća Josip i Ivan Bulat više nisu dio kluba.

Stigao je i novi trener, Mario Rosas, nekadašnji veliki talent Barcelone za kojega je i Xavi rekao da je bio dobar poput Andresa Inieste, a iz dana u dan stižu i novi igrači. Ranije se nakon 11 godina izbivanja vratio ljubimac navijača Stipe Bačelić-Grgić, a sad su na Šubićevac doveli beka Leicestera Colea Dasilvu!

Mladi Dasilva igra na poziciji desnog bočnog, a u mlađim selekcijama prolazio je kroz Luton, Chelsea i Brentford da bi potom završio u U-23 momčadi Leicestera.

- Cole je polaznik Chelseajeve akademije i igrao u istoj generaciji kao engleski reprezentativci Mason Mount, Declan Rice i Eddie Nketiah - rekao nam je ranije Coleov agent Šime Lozić.

Nastupao je i u mlađim selekcija velške reprezentacije.

Njegov dolazak u redove Šibenika dogovorio je agent Lozić. Postojao je interes i drugih klubova, međutim Šibenik je reagirao najbrže i sve se riješilo u kratkom roku.

Inače, Cole Dasilva pridružuje se bivšem suigraču iz Velške reprezentacije Robbieju Burtonu u Prvoj HNL.