Sport

Komentari 13

Šimunić prezadovoljan: Ovi su dečki rođeni za velike stvari

Šimunić prezadovoljan: Ovi su dečki rođeni za velike stvari

Potpuno zasluženo smo pobijedili. Nismo mogli igrati ono što smo htjeli, najviše zbog terena koji nije loš, ali je bio puno bolji prije četiri mjeseca. No, isto je bilo i njima i nama, rekao je izbornik Šimunić.

Hrvatska reprezentacija do 19 godina elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo započela je pobjedom protiv Islanda 2-1 u Karlovcu. Zabili su Cvijanović i Stojković, a usto je Barišić promašio kazneni udarac dvije minute prije pobjedničkog gola u 74. minuti.

- Zadovoljan sam zalaganjem i rezultatom, potpuno zasluženo smo pobijedili. Nismo mogli igrati ono što smo htjeli, najviše zbog terena koji nije loš, ali je bio puno bolji prije četiri mjeseca. No, isto je bilo i njima i nama - rekao je izbornik Josip Šimunić.

- Čestitam momcima, imaju nevjerojatan karakter i zajedništvo, oni su rođeni za velike stvari. Imamo još dvije utakmice, malo ćemo se regenerirati, neka se dečki dobro odmore i u subotu idemo dalje po sljedeća tri boda.

Šimunićeve dečke čekaju još dvije utakmice na turniru u Karlovcu, 26. ožujka protiv Rumunjske i tri dana kasnije protiv Gruzije.

- Rumunjska je jako dobra ekipa, kompaktna, imaju nekoliko igrača koji nam mogu napraviti probleme. Gruzija ima malo drugačiji sustav nego ostale ekipe, tvrdi su, ne primaju puno golova, ali sada ćemo se prvo koncentrirati na Rumunjsku. Neka se momci dobro odmore, imamo 20 igrača i možemo staviti bilo koga, uopće ne trebamo brinuti, malo ćemo rotirati. Još jednom čestitam igračima i idemo dalje.

Pobjednici sedam skupina pridružit će se domaćinu Slovačkoj na finalnom turniru Europskog prvenstva koji će se igrati od 18. lipnja do 1. srpnja. 

Najčitaniji članci