Sport

Komentari 4

Sinkovići: Sve se čini nekako nadrealno, osjećaj je predivan

Sinkovići: Sve se čini nekako nadrealno, osjećaj je predivan

Martin i Valent Sinković u Austriji su stigli do šestog svjetskog, a iza sebe imaju još olimpijsko i četiri europska zlata. A najbliže pratitelje, Novozelanđene, iza sebe ostavili su čak 3,19 sekundi...

Dali smo sve od sebe, prošlo SP smo mogli pobijediti istom razlikom, ali smo tada išli na sigurno. Sada smo išli maksimalno do kraja, tako je i bilo, a sada jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj, super utrka, obranili smo zlato u dvojcu, spremni idemo u Tokio, kratko je poslije utrke za HRT rekao Martin Sinković, pa nastavio:

- Ako je moguće, ovu godinu ćemo trenirati najbolje što možemo, pa se ovakvoj utrci nadati i u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Ovo je ogromna stvar, 'mrtav' sam, pa možda sada ne izgledam tako uzbuđeno. Ovo nam je šesto svjetsko zlato, a da napomenem, mi smo jedina posada u dvojcu bez kormilara koja je u ove tri godine između olimpijskih igara koja je svaki put bila na postolju SP-a, a ostali se mijenjaju.

Valent Sinković je bio prezadovoljan, hrvatska je posada odmah krenula 'jako'...

- Takva je bila taktika, očekivali smo od Novog Zelanda da će biti opasni, ali nemaju oni tako brz start. Oni pobjede grade kroz sredinu, pa smo znali da ćemo izletiti jako, a da će nas oni kroz sredinu utrke pokušati stizat kada osjete da mi počinjemo padati. No, na kraju se vidjelo da imamo više rezerve od njih, još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno. A sada idemo slaviti.

Čudesna braća Sinković još su jednom oduševili hrvatsku sportsku javnost, naši su olimpijci osvojili zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu. Tako dokazali kako se Hrvatska i na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće sezone može od njih nadati sjajnim uspjesima. Marin i Valent Sinković obranili su naslov sa Svjetskog prvenstva iz Plovdiva 2018. godine, a to im je i šesto svjetsko zlato u karijeri.

Najveći uspjeh karijere ostvarili su 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje su se također okitili zlatom, dok iz Londona 2012. godine nose srebro. Uz sve to, braća Sinković s europskih prvenstava imaju četiri zlata i jedno srebro. A Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine trebale bi biti kruna njihove veličanstvene karijere.

Braća Sinković u austrijskom Linz-Ottensheimu svoje prve pratitelje, Novozelanđane Murrayja i Brakea, ostavili su iza sebe za čak 3,19 sekundi.

Najčitaniji članci