Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sinkovići: Sve se čini nekako nadrealno, osjećaj je predivan

Sinkovići: Sve se čini nekako nadrealno, osjećaj je predivan
1

Martin i Valent Sinković u Austriji su stigli do šestog svjetskog, a iza sebe imaju još olimpijsko i četiri europska zlata. A najbliže pratitelje, Novozelanđene, iza sebe ostavili su čak 3,19 sekundi...

VIDEO

Dali smo sve od sebe, prošlo SP smo mogli pobijediti istom razlikom, ali smo tada išli na sigurno. Sada smo išli maksimalno do kraja, tako je i bilo, a sada jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj, super utrka, obranili smo zlato u dvojcu, spremni idemo u Tokio, kratko je poslije utrke za HRT rekao Martin Sinković, pa nastavio:

Braća Sinković čudesno pomela konkurenciju i obranila zlato!

- Ako je moguće, ovu godinu ćemo trenirati najbolje što možemo, pa se ovakvoj utrci nadati i u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Ovo je ogromna stvar, 'mrtav' sam, pa možda sada ne izgledam tako uzbuđeno. Ovo nam je šesto svjetsko zlato, a da napomenem, mi smo jedina posada u dvojcu bez kormilara koja je u ove tri godine između olimpijskih igara koja je svaki put bila na postolju SP-a, a ostali se mijenjaju.

Valent Sinković je bio prezadovoljan, hrvatska je posada odmah krenula 'jako'...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Takva je bila taktika, očekivali smo od Novog Zelanda da će biti opasni, ali nemaju oni tako brz start. Oni pobjede grade kroz sredinu, pa smo znali da ćemo izletiti jako, a da će nas oni kroz sredinu utrke pokušati stizat kada osjete da mi počinjemo padati. No, na kraju se vidjelo da imamo više rezerve od njih, još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno. A sada idemo slaviti.

Životna priča najvećih ikada: Veslati su počeli skroz slučajno
Životna priča najvećih ikada: Veslati su počeli skroz slučajno

Čudesna braća Sinković još su jednom oduševili hrvatsku sportsku javnost, naši su olimpijci osvojili zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu. Tako dokazali kako se Hrvatska i na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće sezone može od njih nadati sjajnim uspjesima. Marin i Valent Sinković obranili su naslov sa Svjetskog prvenstva iz Plovdiva 2018. godine, a to im je i šesto svjetsko zlato u karijeri.

Najveći uspjeh karijere ostvarili su 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje su se također okitili zlatom, dok iz Londona 2012. godine nose srebro. Uz sve to, braća Sinković s europskih prvenstava imaju četiri zlata i jedno srebro. A Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine trebale bi biti kruna njihove veličanstvene karijere.

Braća Sinković u austrijskom Linz-Ottensheimu svoje prve pratitelje, Novozelanđane Murrayja i Brakea, ostavili su iza sebe za čak 3,19 sekundi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener