Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sjajni Zubac izbacio je Dončića! Ivica je utrpao 'double double'

Sjajni Zubac izbacio je Dončića! Ivica je utrpao 'double double'
9

LA Clippersi izbacili su Dallas Maverickse 4-2 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije u balonu u Orlandu. Zubac je zabio 15 koševa uz 11 skokova, Dončić je zabio 38 uz devet skokova i asistencija

VIDEO

Košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka svladavši Dallas Maverickse sa 111-97 u šestoj utakmici prvog kruga, a hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedi svoje sudjelovao s 15 koševa i 11 skokova. 

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah - Denver u kojoj Jazz vodi sa 3-2. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako zakucava Zupčeva zaručnica

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Clippersi su većim dijelom utakmice bili bolja momčad, a do sredine treće četvrtine uspjeli su doći do 23 koša prednosti. Ipak, na krilima odličnog Luke Dončića Dallas se vratio u utakmicu te je u početnoj fazi posljednje četvrtine zaostatak Mavericksa sveden na samo šest koševa.

Bliže od toga Dallas nije mogao, jer su Clippersi predvođeni Kawhijem Leonardom ubrzo ponovno došli do dvoznamenkaste prednosti koju Mavsi više nisu uspjeli ugroziti.

Ivica Zubac je u ovom dvoboju u igri proveo više od 33 minute, a prekovremeno je morao raditi zbog isključenja Marcusa Morrisa, koji je još u prvoj četvrtini morao napustiti igru jer je pregrubo zaustavio jedan prodor Luke Dončića. No, Zubac se pobrinuo da se Morrisov izostanak ne osjeti previše te je s 15 koševa (šut iz igre 6/8) i 11 skokova bio drugi najbolji igrač svoje momčadi.

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks

Kawhi Leonard je sa 33 koša, 14 skokova i sedam asistencija predvodio Clipperse, a Paul George je imao učinak od 15 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U svojoj posljednjoj utakmici ove sezone Luka Dončić je ostao za jedan skok i jednu asistenciju kratak za još jedan 'triple-double' učinak, jer je utakmicu završio sa 38 koševa, devet skokova i devet asistencija.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u Orlandu Boston je s uvjerljivih 112-94 nadigrao Toronto i poveo sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Denver Nuggets su sinoć sa 119-107 pobijedili Utah Jazz i izborili sedmu odlučujuću utakmicu u seriji u prvom krugu doigravanja za NBA prvaka. 

Nuggetse je do pobjede predvodio Jamal Murray s 50 koševa, šest asistencija i pet skokova. Njemu je to treća utakmica zaredom u kojoj je ubacio preko 40 koševa.  Nikola Jokić je dodao 22 koša i devet asistencija, a Jeremy Grant je ubacio 18 koševa. 

Kod Utaha najbolji je bio Donovan Mitchell koji je utakmicu završio sa 44 poena, dok je Michael Connley ubacio 21.

Sedma odlučujuća utakmica se igra u noći s utorka na srijedu.

NBA doigravanje

Zapadna konferencija, 1. krug:
Dallas - LA Clippers 97-111
(LA Clippers su sa 4-2 prošli u konferencijsko polufinale) 

Utah - Denver 107-119
(Denver izjednačio na 3-3)

Istočna konferencija, polufinale:
Toronto - Boston 94-112
(Boston vodi sa 1-0 u seriji na četiri pobjede)

(jt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu