Obavijesti

Sport

Komentari 7

Skoro su prokockali 15 razlike: Cibona u trileru dobila Mornar

Skoro su prokockali 15 razlike: Cibona u trileru dobila Mornar
5

Teško je igrati protiv momčadi koje imaju ovako dobre individualce. Patili smo na kraju, ali dobre momčadi dobivaju ovakve utakmice, rekao je na kraju trener Cibone Mulaomerović

VIDEO

Iako je na početku izgledalo da će Cibona na prvoj domaćoj utakmici nove sezone imati lagan posao, do pobjede je došla tek nakon trilera u završnici. Pobijedili su novake u ligi, Mornar iz Bara 91-89.

Zakompliciralo se nakon nesportske osobne pogreške Marina Rozića dvije minute prije kraja, nakon koje su gosti iz Bara otišli na četiri razlike.

I onda, kad se nitko drugi nije usudio odgovornost je preuzela prinova iz Kvarnera Petar Marić koji je prvo pogodio sva tri, a zatim i jedno od dva slobodna bacanja te izjednačio na 89-89.

Nakon što je promašio drugo Ante Žižić uhvatio je skok u napadu, iznudio prekršaj te šest sekundi prije kraja slobodnjacima donio Ciboni pobjedu 91-89.

Na početku je sve djelovalo idilično, petorka sa Johnsonom, Joksimovićem, Rozićem, Šakićem i Žižićem odmah je jurila na 12-0, a 'vukovi' su sve do kraja treće četvrtine rutinski držali tu prednost.

KK Cibona - KK Mornar

U toj prvoj četvrtini po deset poena zabili su Johnson i Šakić, no dok je hrvatski olimpijac Šakić opet pokazao da će biti ogromno pojačanje za 'vukove' postigavši ukupno 27 poena, Amerikanac je u nastavku susreta napravio pregršt pogrešaka i 'pomogao' Crnogorcima da se vrate.

- Ima energiju, ali fali mu koncentracije i treba mu vremena da se privikne na europsku košarku - rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović.

- Teško je igrati protiv momčadi koje imaju ovako dobre individualce. Patili smo na kraju, ali dobre momčadi dobivaju ovakve utakmice - dodao je Mula.

Osim Šakića u Ciboni se najviše istaknuo Žižić sa 19 poena, Johnson se zaustavio na 15, Marić je zabio 12, a Joksimović podijelio čak 11 asistencija. 

Za goste je vrhunsku utakmicu odigrao Dickerson (33 koša), a Jones je pokazao snalažljivost u pretposljednjem napadu Mornara kad je ostao bez tenisice, ali svejedno uspio asistirati Dickersonu.

VIDEO

Cibonu već u srijedu u 19 sati očekuje prva utakmica domaće lige protiv Hermes Analitice, a do kraja tjedna gostuju kod Partizana (petak) i kod MZT-a (nedjelja).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka