Obavijesti

Sport

Komentari 12

Slaven Bilić zanemario gitaru i posvetio se statistici 'čekićara'

Slaven Bilić zanemario gitaru i posvetio se statistici 'čekićara'
3

SVE BROJI Dolaskom u West Ham Bilić je shvatio koliko je statistika važna, kazao je Slavenov bliski prijatelj i dvostruki kum Davor Pastuović Newera nakon Chelseaja

VIDEO

Teško mi je pričati o Slavenovim uspjesima jer ga doživljavam kao dugogodišnjeg prijatelja, kao glazbenika, kao kuma svoje kćeri, a ne kao trenera koji gazi sve pred sobom u Premiershipu. Ponosan sam na njega i njegove uspjehe, a još više na to što je ostao isti onaj Slaven kakav je bio kad sam ga upoznao prije milijun godina, kazao je dugogodišnji prijatelj trenera West Hama Slavena Bilića, Davor Pastuović - Newera .

Kad je Slaven Bilić preuzimao West Ham, ni najveći optimisti nisu mogli sanjati da će u nešto više od dva mjeseca pobijediti četiri institucije Premiershipa: Arsenal , Liverpool , Manchester City i Chelsea .

- Nakon ovakvih rezultata Slaven može mirne duše u bilo koji klub na svijetu. Čudo je što je napravio s ovom momčadi, premda, sada to mogu otvoreno reći, pred početak sezone vjerovao je u ovu momčad - otkrio nam je jedan od Slavenovih najboljih prijatelja i dodao:

- Kad je ljetos krstio kćerkicu, bili smo cijeli dan skupa, i naravno, pričali o nogometu. Već je tada bio skroz unutra, znao je svakog igrača, statistiku golova, pretrčanih kilometara, navike... Kazao mi je kako statistika otkriva o igračima puno više nego je on to do sada mislio.

Pastuović je s Bilićem snimio pjesmu "Vatreno ludilo" uoči Eura 2008.

VIDEO

- Slaven je sjajan čovjek i trener, obitelj mu daje dodatan mir i stabilnost, a došao je u klub u kojem ima sjajan status i priliku. Potpisao je 'fajterski ugovor' , ugovor koji ga stimulira da radi i postiže dobre rezultate. To je za njega veliki izazov, a on se u takvim situacijama najbolje snalazi. Sve to mu omogućava da napokon pokaže koliko zna i može i zasad mu sjajno ide.

Slavenovo je najjače oružje, prema Pastuovićevu mišljenju, prijateljski pristup igračima.

- Slaven je pravi psiholog, igračima nikad ne naređuje, nego im uvijek daje nekoliko opcija, a onda oni sami donose konačne odluke. Želi čuti i druga mišljenja i uvažava ih. Iako nisam trener, čujemo se nakon svake utakmice, zanima ga kako sam ja vidio igrače i što mislim. Zanima ga i situacija u zemlji, u Hajduku , a u zadnje se vrijeme puno interesirao za reprezentaciju i sve što se oko nje događa.

Prijatelje ne zaboravlja ni u rijetkim slobodnim trenutcima.

- Zvao me milijun puta da dođem u London, ali zauzet sam obvezama pa ne stignem. Bio je prije 20-ak dana nakratko u Splitu, vidjeli smo se, popričali. Dupli smo kumovi, zajedno smo svirali, rasli. Ostali smo i danas skupa.

- Glazba je moj život, on se na žalost ne stigne više baviti glazbom premda je engleskim medijima taj dio njegovog života itekako zanimljiv. Intrigira ih taj njegov život izvan nogometa, škola, glazba... Već su me tražili spot pjesme "Hanibal Ante Portas" , a zanima ih i taj njegov odnos s Mourinhom.

VIDEO

Poruka dobrodošlice u Premiership bila je lijepa gesta Joséa Mourinha .

- To mu Slaven nikada neće zaboraviti. Bio je oduševljen tom porukom, a on je tip koji ne zaboravlja one koji se prema njemu odnose s poštovanjem.

  • ARSENAL 2-0 Prvo kolo i prva senzacija. No svi su mislili da je Arsenal loš...
  • LIVERPOOL 3-0 Drugi put ide u goste i - opet pobjeda. ‘Redsi’ nisu imali šanse
  • MAN. CITY 2-1 Uh, imali smo i sreće, priznao je Bilić. No bodovi se broje, tu su...
  • CHELSEA 2-1 Evo i prve velike pobjede doma. Ni Mourinho mu ne može ništa
  • UNITED (5.12.) Uspije li Bilić i na Old Traffordu, bit će prvi koji je skupio ‘peticu’

Meta za zimu je El Shaarawy

Diafra Sakho , Andy Carroll , Enner Valencia , Nikica Jelavić , Mauro Zárate , Victor Moses ... Napadačka linija koju Slaven Bilić ima na raspolaganju djeluje vrlo dobro, no bivši hrvatski izbornik želi se dodatno pojačati.

Francuski mediji tvrde da je West Ham zainteresiran za Stephena El Shaarawyja , bivšeg igrača Milana koji je sad u Monacu. U kneževini nije sretan i želi otići, a Bilić tu vidi svoju šansu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...