Obavijesti

Sport

Komentari 19

Smolčić danas stiže u Frankfurt, još dvojica su jako blizu odlaska

Smolčić danas stiže u Frankfurt, još dvojica su jako blizu odlaska
6

Smolčić večeras u 18 sati ima let za Frankfurt, sutra nakon liječničkog pregleda potpisuje za Eintracht i vraća se u Rijeku do kraja sezone. Murić, Pavičić i Velkovski su mogući, a Galović i Escoval vjerojatni odlasci

VIDEO

U prvom danu tjedna u kojem nam se vraća HNL Rijeka će ostvariti prvi konkretni zimski izlazni transfer. Hrvoje Smolčić u džepu ima kartu za avion koji u 18 sati polijeće iz Zagreba za Frankfurt, u utorak će obaviti liječnički pregled pa potpisati za Eintracht.

POGLEDAJTE VIDEO: Damir Mišković

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Kako će potpis leći na ugovor s početkom od 1. srpnja, a to znači da kapetan do kraja sezone ostaje na Rujevici, Palikuča i Rijeka su obavili: fa-nta-sti-čan posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prodati mladog stopera, u zimskom prijelaznom roku, u Bundesligu, za 2,5-3 milijuna eura... Sjajno i istinski blagotvorno za blagajnu na Rujevici.

Rijeka nije klub iz metropole u kojoj je smješteno gotovo sve što gospodarski vrijedi u Hrvatskoj, nema ni inozemnog investitora kakvog je nekad imala, a danas je u takvoj situaciji sjajni Osijek, a nema ni poslovnu logiku kao Hajduk.

Rijeka zaradi - onoliko koliko je prodala. Uz sponzorstva i zaradu od ulaznica kao vrlo mali udio u ukupnom godišnjem proračunu.

Čerin: Meni je u srcu Rijeka, a iz Nürnberga me nitko nije nazvao
Čerin: Meni je u srcu Rijeka, a iz Nürnberga me nitko nije nazvao

Kako Smolčić ostaje, a Čestić je već potpisan i definitivno može biti pojačanje... 'Bijeli' će se riješiti balasta u središtu obrane. Pitanje je dana kad će Rijeku napustiti Nino Galović i Joao Escoval.

Ne radi se o velikim transferima nego simboličnim odštetama tako da je njihov odlazak izvjestan. Posve je druga priča s trojicom daleko atraktivnijih igrača: 'desetkom' Pavičićem, driblerom-strijelcem-asistentom Murićem i makedonskim reprezentativnim stoperom Velkovskim.

Tu je već u pitanju ozbiljniji novac pa su i pregovori o mogućim odlascima 'tvrđi' i dugotrajniji. Goran Tomić, naravno, neće imati ništa protiv ako mu ostanu u momčadi no isto tako je svjestan da svakog trenutka može ostati bez njih.

Ako odu, tko su zamjene? Stoperski je stvar već pokrivena za ovo proljeće, a u vezi i napadu: Bušnja, Vuk, Liber... Mladi na koje Rijeke ozbiljno računa i kojima, na njihovu i svoju korist, želi dati što veću minutažu.

Njemački karakter i balkanska duša: U godini Mundijala želim trofej s Rijekom i SP sa Srbijom
Njemački karakter i balkanska duša: U godini Mundijala želim trofej s Rijekom i SP sa Srbijom

Naravno, radi se i na dolascima. Zadnji vezni i desni branič. Mladi igrači iz jako ozbiljnih europskih klubova kojima bi Rijeka bila razvojna etapa na obostrano zadovoljstvo (i uz klupsku zaradu).

Rijeka je klub stalnog igračkog tranzita, dijeli sudbinu većine HNL klubova. Ako dva-tri prijelazna roka ne prodaješ... U problemima si. Egzistencijalnim. A na Rujevici se s tim jako dobro snalaze, već godinama.

Podmlađivanje momčadi ni u kojem slučaju ne znači redimenzioniranje ambicija. Europa je ostaje temeljni cilj, a ako se dođe blizu trofeja onda će se i za to čupati i rukama i nogama.

I navijači to znaju! Neka samo riječkoj mladosti pruže svoju punu potporu u njihovom sazrijevanju, a klinci neka pokažu da znaju što je riječko 'Krepat ma ne molat'.

U tome imaju jedan putokaz u svlačionici: neutaživu želju za pobjedama i jednako takvu glad za trofejima kakvu ima Josip Drmić.

Matej Vuk: Drmić je svima uzor, Rijeka je mlada i ide po trofeje!
Matej Vuk: Drmić je svima uzor, Rijeka je mlada i ide po trofeje!

Neka mladi na travnjaku budu toliko žestoko borbeni, pozitivno drski i nepopustljivo kompetitivni kao Drmić i - Rujevica će ih nositi svojim navijanjem, svojom fantastičnom podrškom.

Do finala kupa pa onda moguće i podizanja Rabuzinovog 'Sunca' i(li) ozbiljnog lova na naslov sigurno se ne dolazi odrađivanjem utakmice nego odlučnošću da se s terena 'pomete' svakoga tko ti stane nasuprot.

Dinamo je neupitno kvalitetom iznad svih, ali riječka momčad će, pa ma koliko još promjena ove zime doživjela, sigurno imati dovoljno kvalitete da se u Prvoj HNL ozbiljno 'potuče' sa svakim.

Pogled na tablicu i ždrijeb kupa mora biti dovoljan da se igrači u Tomićevoj svlačionici jedva čekaju 'pustiti s lanca'!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener