Obavijesti

Sport

Komentari 4

Spahijini Hawksi dobili šestu u nizu i skočili na drugo mjesto

Spahijini Hawksi dobili šestu u nizu i skočili na drugo mjesto
3

Osim Damjana Rudeža i Bojana Bogdanovića, Hrvatska ima predstavnika i na klupi u NBA ligi. Neven Spahija kao pomoćni trener pomaže Hawksima u velikom nizu

VIDEO

Na slaboj istočnoj konferenciji od ljeta se očekivalo da će Cleveland Cavaliersi i Chicago Bullsi voditi glavu riječ i izboriti finale konferencije, no njihove nešto sporije ulaske u sezonu maksimalno su iskoristili Toronto Raptorsi , Washington Wizardsi i Atlanta Hawksi .

Na klupi posljednjih u tom nizu sjedi i naš Neven Spahija . Šibenčanin je desna ruka treneru Mikeu Budenholzeru , a stručni stožer postavio je dobre temelje za šest uzastopnih pobjeda Atlante i skok na drugo mjesto u istočnoj konferenciji s omjerom 13-6.

- Imali smo dobar raspored i to smo iskoristili. Nismo još igrali protiv najjačih protivnika, koji nas tek čekaju u drugom dijelu sezone - rekao je Kyle Korver nakon što je zabio 15 koševa u pobjedi protiv Denver Nuggetsa 96-84.

Paul Millsap predvodio je Hawkse s 23 koša, a Nuggetsima nije pomoglo 29 koševa Wilsona Chandlera jer su s nova tri poraza u nizu pali na 11. mjesto zapadne konferencije s omjerom 9-11.

Memphis može i s dva koša Gasola

Na toj strani NBA lige ne popuštaju Memphis Grizzliesi. Jedno od najugodnijih iznenađenja lige nakon prvih 20 utakmica ima 16 pobjeda, a trener Dave Joerger pokazuje da momčad ima širinu i može ostaviti Miami Heat na -16 čak i u susretu u kojem Marc Gasol zabije samo dva koša . Uskočio je Jon Leuer s 20 koševa i 12 skokova.

- Samo se radi o tome da vam je važno vidjeti nekoliko lopti kako prolaze kroz obruč. Onda se usredotočite na male stvari, kad i to radite na pravi način, samo ćete nastaviti pogađati - objasnio je Leuer.

VIDEO

Blazersi dobili 13 od posljednjih 14 utakmica

Još su dvije momčadi s omjerom 16-4 iza vodećih Golden State Warriorsa na zapadu, a u akciji je u nedjelju bio Portland . Trail Blazersi su nastavili gdje su stali prošle sezone, pobijedili su u 13 od posljednjih 14 utakmica, protiv ekipa iz istočne konferencije su na 9-0, a u 14 utakmica u kojima su zabili 100 ili više koševa samo su jednom poraženi .

Najbolji podatak koji govori o lakoći igre Portlanda jest da su jedina momčad koja je u svakoj utakmici ove sezone imala preko 20 asistencija . U New Yorku je Francuz Nicolas Batum podijelio sedam dodavanja, a realizirao ih je uglavnom LaMarcus Aldridge , autor 24 koša, uključujući šest najvažnijih u završnici susreta.

- Često to radi na kraju utakmice. On nam je stabilizator u napadu, znamo zabiti koševe na različite načine, ali kad malo skrenemo s puta, odmah odigramo akciju za Aldridgea - rekao je trener Terry Stotts .

Rondov triple-double, Durantovih 28

Rajon Rondo (13 koševa, 13 skokova, 11 asistencija) vodio je Boston do treće uzastopne pobjede, protiv legende Celticsa Paula Piercea koji je od ove sezone u dresu Washingtona.

VIDEO

Kevin Durant utrpao je 28 koševa u pobjedi Oklahome kod Detroita, koji je izgubio 12 utakmica zaredom, a identičan učinak imao je i Chandler Parsons u pobjedi Dallasa protiv Milwaukeeja.

Lakersi su izgubili devetu od svojih 11 domaćih utakmica u sezoni, Anthony Davis bio je najbolji kod Pelicansa s 23 koša, šest skokova i dvije blokade.

Rezultati

  • Boston Celtics - Washington Wizards 101-93
  • Atlanta Hawks - Denver Nuggets 96-84
  • Memphis Grizzlies - Miami Heat 103-87
  • Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 94-96
  • Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 125-102
  • New York Knicks - Portland Trail Blazers 99-103
  • LA Lakers - New Orleans Pelicans 87-104

Istočna konferencija:

  1. Toronto Raptors 15-5
  2. Atlanta Hawks 13-6
  3. Washington Wizards 13-6
  4. Cleveland Cavaliers 11-7
  5. Chicago Bulls 12-8
  6. Milwaukee Bucks 11-11
  7. Miami Heat 9-11
  8. Brooklyn Nets 8-10

Zapadna konferencija

  1. Golden State Warriors 17-2
  2. Houston Rockets 16-4
  3. Portland Trail Blazers 16-4
  4. Memphis Grizzlies 16-4
  5. San Antonio Spurs 15-5
  6. LA Clippers 14-5
  7. Dallas Mavericks 16-6
  8. Phoenix Suns 12-9
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica