Španjolci najniži, Srbi najviši na Euru, Hrvatska treća najstarija | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 34

Španjolci najniži, Srbi najviši na Euru, Hrvatska treća najstarija

Španjolci najniži, Srbi najviši na Euru, Hrvatska treća najstarija
7

Naš je najviši igrač Labrović, Modrić i Baturina su najniži, ali su pet cm viši nego mađarski reprezentativac Callum Styles

VIDEO

Prema kladionicama, Engleska je prvi favorit Eura, koeficijent na zlato Southgateovih momaka je 4,5. Na Francusku je 5, Njemačku 6,5, Portugal 8, Španjolsku 8,5, Italiju 15, Nizozemsku i Belgiju po 17, a Hrvatsku i Dansku 41.

Pokretanje videa...

Prvi trening Vatrenih 00:55

Prema stranici Swiss Football Data, koja se bavi nogometnom statistikom na temelju podataka, poput svjetskog rankinga po Fifi, Elo ratinga i zadnjih pet utakmica na europskim prvenstvima, nakon 10.000 simulacija koje su izveli, Hrvatska je peti favorit za titulu u Njemačkoj! Prema njima, "vatreni" imaju 7,4 posto šanse za trofej, Engleska je tamo tek sedma s 5,4 posto, a prvi favorit, zanimljivo, Portugal s čak 20 posto šanse. I njima je Francuska na drugome mjestu sa 16,1 posto.

Callum Styles

Gledajući grupnu fazu, Hrvatska je veći favorit za prolazak skupine od Italija (s drugog mjesta), ali je međusobni sraz s "azzurrima" po statističarima jedan od naizjednačenijih na Euru. Što se sraza sa Španjolcima tiče, Hrvatska tu po Švicarcima ima 31 posto šanse za pobjedu, a protivnik gotovo dvostruko više (60 posto). Portugal i Belgija imaju najviše šanse za prolazak skupine, a Albanija, Gruzija i Poljska najveći su autsajderi. Skupina A s Njemačkom, Švicarskom, Mađarskom i Škotskom je najotvorenija.

Prema dobi igrača, Hrvatska je treća najstarija na Euru. Prosječna je dob 27,7 godina, a starije su samo Škotska (28,7) i Njemačka (27,9), dok najmlađa, Češka, ima momčad starosti 25,3 godine.

International Friendly - Portugal v Croatia

Prema Transfermarktu, Hrvatska ima 12. najvredniju reprezentaciju, s 327,7 milijuna eura. Na vrhu je Engleska s igračima vrijednima 1,52 milijarde eura, a više od milijarde vrijede i Francuska (1,23) i Portugal (1,05), dok rumunjska momčad vrijedi svega 96,1 milijun eura.

A po visini igrača na prvom je mjestu Srbija. Stojkovićevi izabranici prosječne su visine 188 cm, te imaju i najvišeg igrača Eura, golmana Vanju Milinković-Savića s 202 cm. Česi i Danci visoki su prosječno 187 cm, Francuzi 186, a potom su Hrvatska, Slovenija i Slovačka sa 185,5 cm.

U našoj je momčad najviši Nediljko Labrović sa 196 cm, a najniži su Modrić i Baturina s po 172 cm.

Najniže reprezentacije na Euru imaju Španjolci i Škoti, prosječne visine 181 cm. Ukrajinci i Englezi visoki su 182 cm, Talijani 183,5, a Albanci 184,5 cm. A najniži je igrač mađarski reprezentativac Callum Styles sa 167 cm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner