Obavijesti

Sport

Komentari 108

Španjolci o Hrvatima: Dalić im je pravi vođa, vjeruju mu svi igrači. Promijenio je Hrvatsku

Španjolci o Hrvatima: Dalić im je pravi vođa, vjeruju mu svi igrači. Promijenio je Hrvatsku

Osim što znaju igrati nogomet, Hrvati uvijek vjeruju, bez obzira u kako teškoj situaciji bili. Bili su na rubu u skupini i izvukli se, secira Hrvatsku španjolski AS i dodaje: "U minuti mogu iz depresije u euforiju"

Hrvatska - Španjolska. Kopenhagen, 28. lipnja, 18 sati. Spektakl za četvrtfinale Europskog prvenstva. Pred najmanje 3.500 hrvatskih navijača...

Invazija na Dansku! Ulaznice su 'planule', hrvatski sektor je pun
Invazija na Dansku! Ulaznice su 'planule', hrvatski sektor je pun

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Niti je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić presretan protivnikom za osminu finala niti je isto s druge strane izbornik Španjolske Luis Enrique.

- Ne mogu reći da je Hrvatska savršeni protivnik za nas. Siguran sam da bi mnogi imali neke druge želje da smo mogli birati - rekao je Enrique.

Španjolci, premda ni oni, a ni mi nismo oduševili u prve dvije utakmice, itekako uvažavaju aktualnog viceprvaka svijeta. Uostalom, pobijedili smo ih na zadnjem Euru i osvojili skupinu. Ako već tada nisu, sada dobro znaju kakav je to hrvatski duh...

- Osim što znaju igrati nogomet, uvijek vjeruju, bez obzira u kako teškoj situaciji bili. Bili su na rubu u skupini i izvukli se - secira Hrvatsku španjolski AS.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Madridskom listu prvi je ispred svih, jasno, hrvatski kapetan na kojeg je već potrošio tinte i tinte...

- Luka Modrić odigrao je 62 utakmice ove sezone, a uskoro će 36 godina. Hrvati su talentirani, nezgodni i, iznad svega, karakterni. Na klupi je Zlatko Dalić, pravi vođa kojemu vjeruju svi igrači. Nije toliko poznat, ali promijenio je Hrvatsku u zadnje tri godine kada je, samo dva dana prije utakmice biti ili ne biti s Ukrajinom, preuzeo reprezentaciju i potom je doveo do srebra u Rusiji - piše AS i nastavlja:

'Vatreni', dogurajte do penala! Španjolci nikako da ga zabiju...
'Vatreni', dogurajte do penala! Španjolci nikako da ga zabiju...

- Sada je to kombinacija mladih i iskusnih, i to se počinje isplaćivati. Petorica igrača iz finala protiv Francuske počela su protiv Škotske, a uz njih izvrsni mladi nogometaši poput Gvardiola, Vlašića... Također, i Kovačić je prvi puta u važnoj ulozi. U njoj, pak, više nema Rakitića i Mandžukića.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

I Španjolci su upoznati sa stanjem i krajnosti koje idu kod Hrvata i sporta uopće.

- Protiv Češke svi su ih kritizirali, a sada su svi euforični. To je vrlina Hrvata, u minuti su sposobni iz depresije doći u euforiju.

Eh, sad, je li to baš vrlina...