Sport

Komentari 13

Španjolski golman o pacerskom golu: Sunce? Ma ne, nesreća...

Španjolski golman o pacerskom golu: Sunce? Ma ne, nesreća...

Izmučilo me što sam taj gol morao pogledati šest ili sedam puta. Ne mogu naći objašnjenje. Sunce mi nije smetalo, nije uspio pronaći razlog za onakav 'kiks' španjolski golman Simon

Koliko je tanka crta između tragičara i heroja nacije, najbolje zna Unai Simon (24).

Španjolski je golman primio gol vrlo sličan onom Davea Robinsona (op.a. maksimirska krtica) u kvalifikacijama za Euro 2008., samo što je njegova momčad na kraju slavila rezultatom 5-3 pa će se rijetki uopće sjetiti tog nesretnog autogola.

Ipak, bit će onih koji će ga pamtiti cijeli život budući da se to dogodilo baš na Euru, no isti ti moraju zapamtiti da je upravo Unai Simon imao nekoliko ključnih intervencija pri rezultatu 3-3 kojima je spriječio potpuni preokret 'vatrenih'.

Podsjetimo, Pedri je vratio loptu za golmana, a njemu je prešla preko noge za prvo i jedino vodstvo Hrvatske u toj utakmici.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

- Izmučilo me što sam taj gol morao pogledati šest ili sedam puta. Ne mogu naći objašnjenje. Sunce mi nije smetalo. Pokušao sam iskontrolirati loptu i umjesto da je smirim, ostao sam bez nje. To je nesreća - rekao je golman Bilbaa pa dodao:

- Svakim danom sam bolji. Postoje male stvari koje možete poboljšati, ali ja sam bolji nego jučer i gori od sutra.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain