Sport

Komentari 18

Spasio život sestrici i zaradio 90 šavova. Hrvat bi uskoro mogao nositi pojas njegove kategorije

Spasio život sestrici i zaradio 90 šavova. Hrvat bi uskoro mogao nositi pojas njegove kategorije

Bridger je zagrlio dvije godine mlađu sestru i nije je puštao. Pas ga je izgrizao po licu, a on je rekao: "Bolje da poginem ja nego ona". WBC je po njemu nazvao novu kategoriju bridgerweight gdje Babić juriša na vrh

Hrvatski boksač Alen Babić dobio je lijep poklon za 31. rođendan ovu srijedu. WBC ga je postavio na treće mjesto izazivača novoosnovane bridgerweight kategorije za teškaše između teške i lakoteške kategorije, do 101,6 kilograma. Zagrepčanin bi se tako uskoro mogao boriti za pojas kojega trenutačno drži Kolumbijac Oscar Rivas.

Riječ je o kategoriji koju je WBC formirao prošle godine u čast junačkom potezu američkog dječačića Bridgera Walkera (6) koji je spasio život dvije godine mlađoj sestri.

Wyoming je najnenaseljenija američka savezna država. Planine i zaravni, farmeri, kauboji i ratari, službena životinja - bizon, koji im je i na zastavi. U takvoj se pustopoljini jedan podivljali njemački ovčar okomio na četverogodišnju djevojčicu. Ali nije ju uspio ni dotaknuti. Jer u blizini je bio njen brat Bridger. Junačina!

Stao je između sestre i psa, trpio ugrize po glavi i licu, a unatoč šoku, strahu, boli i krvarenju ostao dovoljno priseban da sestricu za ruku odvuče na sigurno.

Kada su ga liječnici, nakon što su mu lice zakrpali s 90 šavova, pitali kako se dogodilo da je on sav izgrižen, a sestra nema ni ogrebotine, odgovorio je:

- Nju sam obrglio pa je mogao ugristi samo mene. To je bio velik pas, mogao ju je ubiti. A ona je moja mala sestra. Bolje da poginem ja nego ona.

Fotografiju zašivenog i otečenog Bridgera koji grli voljenu sestru sa svijetom je podijelila i priču ispričala njihova teta Nicole.

Prvi su konkretno reagirali iz svjetske boksačke organizacije WBC, ponudili pomoć koja nije bila potrebna jer najhrabiji od sve braće dobro se oporavlja.

Onda su ga odlučili proglasiti: najhrabrijim čovjekom na svijetu i - novim svjetskim prvakom po WBC verziji. Titulu su dijelili on i Tyson Fury, a Walker je, već dobro oporavljen i sa zaraslim ožiljcima, pozirao sa šampionskim pojasom.

Čestitke su krenule i iz Hollywooda. Chris Pratt, zvijezda 'Avengersa', napisao je:

- Svi ponosni na tebe. I svima si inspiracija. Ja samo glumim heroja, a ti Bridger, ti zaista jesi heroj. Najveći mogući. I najhrabriji mogući.

Vidjeli ste na prvoj fotografiji kako je zagrljaj i zaštitnički stav starijeg brata bio jasan i postojan i prije nego što je Bridger djelom pokazao kako se štite oni koje voliš.

A ovo je fotografija dan-dva nakon borbe za sestrin život. Bridger Walker... Naklon do poda, velemajstore. Svjetski prvak za sva vremena! Kapetan Hrabrost. A njegov bi pojas uskoro mogao nositi i Hrvat...

POGLEDAJTE KAKO SE ZA FINALE ARMAGEDONA PRIPREMAJU DENIS JURAKIĆ I MATEO BOLFAN: 

Najčitaniji članci