Obavijesti

Sport

Komentari 18

Spasio život sestrici i zaradio 90 šavova. Hrvat bi uskoro mogao nositi pojas njegove kategorije

Spasio život sestrici i zaradio 90 šavova. Hrvat bi uskoro mogao nositi pojas njegove kategorije
4

Bridger je zagrlio dvije godine mlađu sestru i nije je puštao. Pas ga je izgrizao po licu, a on je rekao: "Bolje da poginem ja nego ona". WBC je po njemu nazvao novu kategoriju bridgerweight gdje Babić juriša na vrh

VIDEO

Hrvatski boksač Alen Babić dobio je lijep poklon za 31. rođendan ovu srijedu. WBC ga je postavio na treće mjesto izazivača novoosnovane bridgerweight kategorije za teškaše između teške i lakoteške kategorije, do 101,6 kilograma. Zagrepčanin bi se tako uskoro mogao boriti za pojas kojega trenutačno drži Kolumbijac Oscar Rivas.

Riječ je o kategoriji koju je WBC formirao prošle godine u čast junačkom potezu američkog dječačića Bridgera Walkera (6) koji je spasio život dvije godine mlađoj sestri.

Wyoming je najnenaseljenija američka savezna država. Planine i zaravni, farmeri, kauboji i ratari, službena životinja - bizon, koji im je i na zastavi. U takvoj se pustopoljini jedan podivljali njemački ovčar okomio na četverogodišnju djevojčicu. Ali nije ju uspio ni dotaknuti. Jer u blizini je bio njen brat Bridger. Junačina!

Stao je između sestre i psa, trpio ugrize po glavi i licu, a unatoč šoku, strahu, boli i krvarenju ostao dovoljno priseban da sestricu za ruku odvuče na sigurno.

Kada su ga liječnici, nakon što su mu lice zakrpali s 90 šavova, pitali kako se dogodilo da je on sav izgrižen, a sestra nema ni ogrebotine, odgovorio je:

- Nju sam obrglio pa je mogao ugristi samo mene. To je bio velik pas, mogao ju je ubiti. A ona je moja mala sestra. Bolje da poginem ja nego ona.

Fotografiju zašivenog i otečenog Bridgera koji grli voljenu sestru sa svijetom je podijelila i priču ispričala njihova teta Nicole.

Prvi su konkretno reagirali iz svjetske boksačke organizacije WBC, ponudili pomoć koja nije bila potrebna jer najhrabiji od sve braće dobro se oporavlja.

Onda su ga odlučili proglasiti: najhrabrijim čovjekom na svijetu i - novim svjetskim prvakom po WBC verziji. Titulu su dijelili on i Tyson Fury, a Walker je, već dobro oporavljen i sa zaraslim ožiljcima, pozirao sa šampionskim pojasom.

Čestitke su krenule i iz Hollywooda. Chris Pratt, zvijezda 'Avengersa', napisao je:

- Svi ponosni na tebe. I svima si inspiracija. Ja samo glumim heroja, a ti Bridger, ti zaista jesi heroj. Najveći mogući. I najhrabriji mogući.

Vidjeli ste na prvoj fotografiji kako je zagrljaj i zaštitnički stav starijeg brata bio jasan i postojan i prije nego što je Bridger djelom pokazao kako se štite oni koje voliš.

A ovo je fotografija dan-dva nakon borbe za sestrin život. Bridger Walker... Naklon do poda, velemajstore. Svjetski prvak za sva vremena! Kapetan Hrabrost. A njegov bi pojas uskoro mogao nositi i Hrvat...

POGLEDAJTE KAKO SE ZA FINALE ARMAGEDONA PRIPREMAJU DENIS JURAKIĆ I MATEO BOLFAN: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu