Obavijesti

Sport

Komentari 14

Split brani prednost u Ukrajini: Moji igrači mogu zabiti svima

Split brani prednost u Ukrajini: Moji igrači mogu zabiti svima
3

Nogometaši Splita u četvrtak igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv Černomoreca u Odesi. Splitovci su u Ukrajinu donijeli solidnu prednost od 2-0

VIDEO

Na uzvratni susret trećeg pretkola Europske lige, koji se igra sutra u 18 sati u Odesi, nogometaši Splita nose prednost od dva gola. No nitko ne razmišlja o obrani prednosti, štoviše, 'crveni' ističu kako žele zabiti barem još jedan gol, kako bi bili sigurni u prolaz u doigravanje.

- Moji igrači imaju kvalitetu zabiti bilo kome, pa tako i Černomorecu, nećemo se braniti, nego se idemo nadigravati i pokušati zabiti gol, kako bi što prije razriješili pitanje prolaska - kazao je prije puta trener Ivica Matić, koji je dobro proučio igru protivnika.

- Vidjeli smo neke slabosti u igri njihove zadnje linije i to je prilika koju moramo iskoristiti. Ako zabijemo gol, to bi sigurno olakšalo našu poziciju, jer bi domaća momčad morala zabiti četiri za prolaz, što je ipak teško očekivati, pogotovo protiv naše obrane koja je čvrsta i uigrana. Ni u prvoj utakmici nismo dozvolili protivniku da nam stvori neke izrazite prilike.

Teško je reći kakvu će taktiku izabrati Ukrajinci, vjerojatno će od prve minute tražiti gol, koji bi im ulio dodatni optimizam.

- Ako bismo i primili rani gol, to ne bi smjelo unijeti nemir u naše redove. Imali smo sličnu situaciju i protiv Armenaca, ali bili smo sigurni u sebe, znali smo da imamo kvalitetu i da možemo osigurati prolaz. Tako moramo razmišljati i u revanšu s Ukrajincima.

Matić je odmorio nekoliko igrača protiv Osijeka, vjeruje kako su svi, osim Rugaševića koji ima kartone, spremni za nastup.

- Nema umora, osjeća se to zadovoljstvo unutar momčadi, jer im je ovo nagrada za uloženi trud.

Ante Erceg kazao je kako se Split s obje europske gostujuće utakmice vratio s remijem, pa bi potpisao da tako bude i ovog puta.

- Moramo biti pametni, nećemo jurcati, jer oni imaju veliki zaostatak i sigurno da će nas napasti. Koliko sam vidio, Černomorec je domaćinska momčad, ozlijedila su im se dva najbolja igrača, tako da njihov trener mora mijenjati. Bit će teško ako primimo rani gol, ali ako zabijemo, sigurni smo u prolaz. U zadnje vrijeme me gol ne ide, ali potrudit ću se, nedostaje mi taj gol za samopouzdanje. Najvažnije je da mi prođemo - zaključio je Erceg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'