Obavijesti

Sport

Komentari 4

Spoelstra: Onakva igra nam neće biti dovoljna za pobjedu

Spoelstra: Onakva igra nam neće biti dovoljna za pobjedu
1

Indiana Pacersi su unatoč porazu nakon prve utakmice protiv Miami Heata izgledali zadovoljno, te vjeruju da uz neke prilagodbe već večeras mogu do gostujuće pobjede

VIDEO

Ako je vjerovati onoj staroj da se po jutru dan poznaje, onda nas u finalnoj seriji Istočne konferencije očekuje mnoštvo uzbuđenja i napetosti. 

U prvoj utakmici imali smo 53 minute igre tijekom kojih nijedna momčad nije uspjela napraviti razliku veću od sedam poena da bi na kraju sve bilo riješeno sa zvukom sirene nakon produžetka, no to je samo šturi prikaz onoga što se događalo. Sa zaostatkom od dva poena 17,7 sekundi prije kraja, Pacersi su morali raditi prekršaj kako bi "ostali na životu". Napravili su ga na Allenu koji im je vjerojatno bio posljednji izbor po tom pitanju, no da su čuda moguća dokazao je i Ray koji je prvo slobodno bacanje promašio i tako omogućio Georgeu da tricom 0,7 sekundi prije kraja odvede utakmicu u novih 5 minuta. 

Kako nijedna momčad nije uspjela napraviti značajniju razliku u prve četiri minute produžetka, nove napetosti uslijedile su pred kraj. Pri vodstvu Miamija 101:99, 2,2 sekunde prije kraja, Wade je faulirao Georgea izvan linije za tri poena što je ovaj s tri pogođena slobodna bacanja iskoristio i tako svoju momčad doveo na prag pobjede. Ipak, 2,2 sekunde u košarci je mnogo vremena u što smo se još jednom uvjerili nakon što je LeBron položio sa zvukom sirene za slavlje aktualnih prvaka.

- Obje momčadi su se strašno borile, no mi smo uspjeli postići koš više - izjavio je James koji ipak nije bio zadovoljan sveukupnom izvedbom:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možemo i moramo mnogo bolje od ovoga.

Iako je Miami na kraju slavio, 20 izgubljenih lopti i neuvjerljiva predstava zabrinuli su trenera Spoelstru koji smatra da s ovakvim igrama teško mogu proći posljednju prepreku pred finale.

- Moramo nastaviti razvijati svoju igru, moramo igrati bolje. Ako želimo slaviti u ovoj seriji, moramo podignuti razinu igre na viši nivo - kazao je Spoelstra, a s njim se složio i Bosh:

- Morat ćemo biti mnogo bolji i to očekujemo od sebe već u sljedećoj utakmici. Znamo da ona izvedba u prvoj utakmici nije bila na potrebnom nivou za osvajanje prstena, tako da moramo učiniti mnogo bolji posao kako u obrani tako i u napadu.

S 30 poena (12-24) i po 10 skokova i asistencija James je predvodio aktualne prvake, dok je Wade dodao 19 (9/15) uz šest uhvaćenih lopti i pet asistencija. 

Uoči prve utakmice pisali smo koliko će Bosh značiti Miamiju u ovoj seriji, a on je sa 17 poena (6/11) odgovorio na najbolji mogući način. Sjajnu predstavu pružio je i Andersen koji je koristio izlaske Hibberta na Wadea i Jamesa pa je tako na kraju završio na 16 (7/7) poena i 5 skokova.

I dok Spoelstra s jedne strane nakon prve utakmice izgleda zabrinuto, trener Indiane s druge strane još više vjeruje u prolaz svoje momčadi.

- Ohrabreni smo svojom izvedbom u prvoj utakmici te je naša vjera u prolaz ojačala - zadovoljan je bio trener Voegel unatoč porazu, no na pitanje smatra li svoju momčad boljom od Miamija, Voegel je spustio loptu na zemlju: 

- Mislim da ne možete reći da ste bolja momčad od njih s obzirom što su sve postigli ove sezone, no mi vjerujemo da ih možemo pobijediti.

U najavi prve utakmice pisali smo da je bitno da Pacersi limitiraju broj izgubljenih lopti, no iako ih to nije pretjerano koštalo, brojka od 20 izgubljenih lopti je zabrinjavajuća uoči druge utakmice. Druga stvar koja može zabrinjavati trenera Voegela je čak 60 poena primljenih iz reketa.

- Nismo odigrali odličnu košarkašku utakmicu, već dobru. Vjerujem da ćemo u drugoj utakmici činiti mnogo bolji posao u zaštiti reketa, jer sa 60 primljenih poena iz reketa teško možete pobijediti utakmicu u doigravanju - dodao je Voegel.

George je pružio sjajnu predstavu te je s 27 poena (7/16) i četiri skoka uz pet asistencija predvodio svoju momčad, dok je West ubacio 26 poena (11/17) uz pet uhvaćenih lopti.

Mnogo prašine nakon utakmice izazvala je odluka trenera Voegela da se u posljednjem napadu odluči braniti bez Hibberta. Voegel je to poslije pravdao činjenicom da se bojao šuta Bosha, no pravo je pitanje bi li James imao onako otvoren put ka košu da je centar Pacersa bio u igri.

- Možda bi mu uspio zasmetati, a možda i ne. Možda bi i on nešto učinio drugačije, no sada jednostavno nema smisla o tome razmišljati. Idemo dalje - osvrnuo se Hibbert.

Jedna od stvari koju će Pacersi morati poboljšati uoči druge utakmice se baš tiče Hibberta. Dok je protiv Knicksa ordinirao pod obručem, Hibbert je u prvoj utakmici s Miamijem imao mnoštvo problema što se na koncu vidi i iz statistike. James i Wade bi svojim prodorima izvlačili Hibberta na sebe dok je to sjajno koristio Andersen. Druga stvar koja Pacersima treba je zasigurno raspoloženiji Hill, te kompletna klupa koja je u prvoj utakmici ubacila svega 18 poena. 

- Bio sam frustriran svojom igrom. Jednostavno to nije bio dobar dan za mene. Moram prestati biti nonšalantan s loptom - rekao je Hill koji je za pet poena potrošio devet lopti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener