Obavijesti

Sport

Komentari 358

Brazilci s dva komada poslali Srbe doma, Švicarci idu dalje

Brazilci  s dva komada poslali Srbe doma, Švicarci idu dalje
13

Zaključeno je i drugo kolo skupine E. Brazil je s uvjerljivih 2-0 svladao Srbiju i zasjeo na prvo mjesto grupe dok je Švicarska remizirala s Kostarikom u utakmici punoj golova (2-2)

VIDEO

Zavšeno je i drugo kolo skupine E i jasni su svi sudionici osmine finala iz te skupine, a to su Brazil i Švicarska

Brazilci su s uvjerljivih 2-0 svladali Srbiju i zasjeli na prvo mjesto te skupine. Mrežu Srbije načeo je Paulinho u 36. minuti nakon što je sjajno lobao golmana Srbije Stojkovića

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a onda je Thiago Silva nakon kornera glavom zabio za povećanje vodstva 'carioca', ali i za konačan rezultat ove utakmice. 

Do kraja je Brazil kontrolirao utakmicu, ali i Srbija je imala svoje šanse, međutim, falilo im je ono malo sreće u završnici. 

Brazil je ovom pobjedom osigurao to prvo mjesto koje ga u osmini finala vodi na neugodni Meksiko koji je u utakmici prije doživio pravi debakl protiv Švedske gdje su poraženi s 3-0. 

Prema izboru SofaScorea, najbolje ocijenjeni igrači na ovoj utakmici su Neymar i Thiago Silva, a obojica su dobili visokih 8,5.

U drugoj utakmici, Švicarska i Kostarika su remizirali (2-2) u utakmici prepunoj golova. Švicarci su dva puta vodili, ali se Kostarikanci nisu predavali i oba puta su se vraćali. 

Povela je Švicarska preko Džemailija u 31. minuti, ali je Kostarika izjednačila u 56. preko Wastona. Ipak, Švicarac hrvatskih korijena Josip Drmić u 88. minuti vraća Švicarsku u vodstvo.

Iako se činilo kako će tada Švicarska pobijediti i izaći punih džepova iz te utakmice, to se ipak nije dogodilo. U 93. minuti je Bryan Ruiz izveo penal, ali njegov šut je odsjeo na prečki, a potom se odbija od leđa Sommera te lopta ulazi u mrežu.

Sommer je tim autogolom postao tek treći golman u povijesti Svjetskih prvenstava koji je zabio autogol. Prije njega su to napravili Andoni Zubizarreta 1998. godine i Noel Valladares 2014. godine.

Švicarci će s drugog mjesta skupine E ići na Švedsku koja igra u zaista sjajnoj formi na ovom Svjetskom prvenstvu. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske