Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Srbi potpisuju: U Pekingu bez političkih poruka!

MOO će u Pekingu strogo kažnjavati svakog sportaša koji sportsko borilište iskoristi za isticanje političkih ili bilo kojih drugih stavova

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
0 komentara

Potez plivača Milorada Čavića, koji je na EP-u u Eindhovenu na dodjelu medalja stigao u majici s natpisom "Kosovo je Srbija", primorao je Srbe na radikalan potez. Svi njihovi sportaši morat će potpisati da se tijekom Olimpijskih igara u Pekingu sportskim borilištima neće koristiti za isticanje političkih stavova, prenosi Kurir.
- Sport je uvijek bio izvan politike, tradicija je bila da se prekidaju ratovi kad su Igre bile u tijeku. Mislim da je ovo sasvim normalan potez - komentirao je tenisač Nenad Zimonjić, koji će u Pekingu nastupiti na svojim drugim Igrama.
Kad se sastavi konačani popis putnika na Olimpijske igre, svi s tog popisa stavit će potpis. Problem je u tome što bi svaka politička poruka za sobom povukla ne samo kaznu za određenog sportaša već i za njegov savez. Nisu dopuštene čak ni šifrirane poruke. Nešto poput "Slažem se s Čavićem" također će biti razlog za kaznu MOO-a.
- Moji sportaši potpisat će izjavu u skladu s Poveljom i pravilima Olimpijskog odbora, ali nitko od njih neće se obvezati da neće nositi majice s porukama osobne prirode tipa 'ja volim proljeće' - duhovito je pojasnio izbornik veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Naši partneri pišu
Message