Sport

Komentari 12

Srbi potučeni uoči Eura: Nakon Francuza, razbili ih i Norvežani

Viceprvaci svijeta nisu imali problema protiv reprezentacije Srbije uoči Europskog prvenstva 2020. Norveška je svladala Srbe s čak 38-28, iako je na poluvremenu Srbija imala čak egal (16-16)

Drugi poraz u dvije pripremne utakmice. Hrvatski protivnik u skupini na Europskom prvenstvu, Srbija, nije se proslavila u pripremnim utakmicama. Njihova je generalna proba bila puno bolnija od hrvatske. 

Prvo ju je pobijedila Francuska 40-26, a onda i Norveška s čak deset golova razlike 38-28 (16-16).

Izbornik Srbije, Peruničić, kombinirao je na terenu razne postave, a Norvežani su samo igrali, jače, brže, bolje. Mora se priznati, prvi dio nije bio toliko traumatičan za srpsku reprezentaciju. Iako je Norveška imala i 7-2, srpski napad nije izgledao loše u prvih 30 minuta. Zabijao je s crte Marsenić, zabijali su i s vanjske linije pa do kraja stigli na 16-16.

No u drugom dijelu Norveška nije ništa prepustila slučaju i zabijala je Ivaniševiću golove i s igračem manje. Bez šanse za pobjedu bili su Srbi do kraja u kojemu su Skandinavci slavili s velikih plus 10.

Da, imali su teže protivnike, mora se priznati. Uvijek neugodni Francuzi i viceprvaci svijeta teško se mogu usporediti s reprezentacijama BiH i Katara, uz dužno poštovanje prema svima. No, ipak je psiha strašna stvar i odlazak uz dva poraza i odlazak uz osvojen turnir, ma kakav on bio, puno mijenja u pogledu na stvari. Kako i koliko, najbolje će najbolje pokazati nadnevci od 9. siječnja kada će turnir započeti i Srbi i Hrvati s ostatkom svoje skupine.

Najčitaniji članci