Obavijesti

Sport

Komentari 3

Srbić: Znao sam da ćemo se potući! Možnik: Cijelo vrijeme se zezamo kad će više to zlato

Srbić: Znao sam da ćemo se potući! Možnik: Cijelo vrijeme se zezamo kad će više to zlato

Malo je sportova koji se mogu pohvaliti takvim nizom vrhunskih rezultata. Malo je gimnastičkih zemalja koje se mogu pohvaliti kontinuitetom da svake godine ima predstavnika u finalu velikog natjecanja, kaže Možnik

VIDEO

Prvo zlato na velikim natjecanjima nakon šest godina, od Montreala 2017. i svjetskog zlata. Bilo je između toga puno srebra i stvarno sam se potajno nadao da mogu danas iz sebe izvući taj maksimum. I uspio sam, rekao je Tin Srbić nakon povijesnog uspjeha.

Najbolji hrvatski gimnastičar osvojio je zlato na preči na Europskom prvenstvu u Antalyji!

Fantastični Tin Srbić prvi put u karijeri osvojio europsko zlato!
Fantastični Tin Srbić prvi put u karijeri osvojio europsko zlato!

- Uveo sam u finalu tu novu vježbu, 5,9 početne ocjene, odradio sam je jako dobro. Znao sam da će biti jako blizu Carla Machinija iz Italije, koji je dobio 14,2 i da ćemo se potući za to zlato. I taman je tih 0,33 prevagnulo na moju stranu.

Do sada je imao zlato sa Svjetskog prvenstva i olimpijsko srebro. No, najsjajnija medalja s Europskog prvenstva nagrada je za sav trud i kvalitetan rad.

- Presretan sam, preponosan na to što sam izvukao. Puno toga sam naučio i upotrijebio u ovoj sezoni iz prošle, ovo zlato je velika nagrada za to - rekao je Tin Srbić.

Zadovoljan je bio i Marijo Možnik. Proslavljeni gimnastičar obnaša funkciju predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza, a upravo je on prvi, ujedno i posljednji do velikog uspjeha Tina Srbića, osvojio zlato na EP-u.

- Evo jako smo sretni. Danas je Tin cijelu našu hrvatsku gimnastičku obitelj razveselio odličnim nastupom i osvojio zlatnu medalju, drugu u povijesti zlatnu medalju na Europskim prvenstvima. Posebno mi je drago što se zafrkavamo cijelo vrijeme kad će više stići tu zlatnu medalju koju sam do sada sam ja imao. I baš mi je drago da je Tin to uspio - rekao je Možnik i dodao:

Zagreb: Održana konferencija "Lov na tihog ubojicu"

- Zasluženo, nakon svjetskog zlata kao aktualni olimpijski viceprvak da sada u svojoj vitrini ima i zlato s EP-a. Ovo je još jedan dokaz nevjerojatno kvalitetnog rada i njegova trenera i njegova matičnog kluba Hrvatski sokol koji iduće godine slavi 150. godišnjicu od osnutka. I nakon 2008. godine ovo je pokazatelj dugog kontinuiteta vrhunskih rezultata hrvatske gimnastike, u seniorskoj kategoriji, pogotovo muška sportska gimnastika gdje su Ude i Seligman 2008. osvojili prve europske medalje. Srebro i broncu. Ude je osvojio prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku i sada, evo, Tin nastavlja taj niz.

- Malo je sportova koji se mogu pohvaliti takvim nizom vrhunskih rezultata. Malo je gimnastičkih zemalja koje se mogu pohvaliti takvim kontinuitetom da svake godine imamo predstavnika u finalu, Europskog ili Svjetskog prvenstva. Gotovo svake godine se osvajaju medalje na velikim natjecanjima. Što reći nego da smo ponosni, veselimo se zajedno s Tinom i jedva čekamo sljedeće izazove. S obzirom da ima europsko i svjetsko zlato, a olimpijsko srebro, možete pretpostaviti koji nam je sljedeći cilj - zaključio je Možnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem