Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Sreća da, euforija ne. Ma neću se sad praviti važan po Opatiji'

'Sreća da, euforija ne. Ma neću se sad praviti važan po Opatiji'

'Nisam još pogledao mobitel pa ne znam koliko sam dobio čestitki iz Hrvatske. To je veliko rivalstvo, brojne su generacije čekale pobjedu protiv Hrvatske, dugo smo bili žalosni', pojasnio je nakon pobjede (1-0) Kek

VIDEO

Izgledalo je na početku da bi 'vatreni' mogli prvi zabiti gol, ali na kraju su slovenski reprezentativci s prvim i jedinim golom na utakmici uzeli sva tri boda (1-0). 

Poraz boli, ali drame još nema! Opet se ponavlja stara priča, kreću muke s kvalifikacijama...
Poraz boli, ali drame još nema! Opet se ponavlja stara priča, kreću muke s kvalifikacijama...

- Bili smo preplašeni u prvih 10 minuta, ali smo se onda probudili i počeli igrati dobar nogomet. Drago mi je što smo konačno pobijedili Hrvatsku, upisali prvu pobjedu u povijesti, ali žalim što nije bilo navijača - započeo je slovenski izborni Matjaž Kek nakon utakmice.

Priznao je slovenski izbornik da će se njegovi dečki proveseliti, ali spušta loptu na zemlju.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

- Sreća da, euforija ne. Sada nas čeka važna utakmica u Sočiju, jako teško gostovanje, tamo moramo nastaviti s ovakvim igrama. Bili smo srčani, dečki su bili čvrsti - jasan je Kek.

Bio je na klupi Rijeke pet i pol godina, a surađivao je s mnogim Hrvatima. U susjednu zemlju uputi se i danas na odmor.

Ljubljana: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo između Slovenije i Hrvatske

- Nisam još pogledao mobitel, pa ne znam koliko sam dobio čestitki iz Hrvatske. To je veliko rivalstvo, brojne su generacije čekale na pobjedu protiv Hrvatske, dugo smo bili žalosni, sada smo to konačno ostvarili. Odigrali smo pravu fajtersku utakmicu, zabili taj jedan gol. A hoću li se praviti važan i tako hodati po Opatiji ili Sukošanu, vidjet ćemo, ali nadam se da neću, haha. Borili smo se jedan za drugoga, napravili neke promjene u odnosu na prošle kvalifikacije, sada imamo i najboljeg golmana na svijetu, moramo se nadograđivati. Nismo razmišljali samo o Luki Modriću već o reprezentaciji kao cjelini, nije samo Luka ondje dominantan, fokusirati se samo na njega bi bilo samoubojstvo. Većim dijelom, osim na početku, smo dobro reagirali - rekao je Kek.

Njegova je momčad pokazala strašnu borbenost i veliku želju.

Vojnović: Ovakva šljagica nam je trebala. Nije bilo žara. Ne znam u čemu je bio problem...
Vojnović: Ovakva šljagica nam je trebala. Nije bilo žara. Ne znam u čemu je bio problem...

- Kad vidite koliko Iličić i Šporar rade u obrani, onda vam je jasno koliko smo svi željeli pobjedu. A to mora biti temelj: želja i borba. I uz to možemo graditi svoju igru, a evo protiv Hrvatske smo bili i hladni i odlučni. Moramo biti objektivni, biti svjesni svojih kvaliteta, ali i kvalitete suparnika - rekao je Kek pa nastavio o Atalantinom igraču:

Josip Iličić se bori za sebe, svoj stručni stožer i suigrače. I kada je imao privatnih problema, znali smo koliko nam znači. On radi ono što je potrebno za momčad, zbog toga i ima takvu karijeru.

Osvrnuo se i na mladog Sandija Lovrića, koji je zabio gol za pobjedu.

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Slovenia v Croatia

- Mene su uvjerili da je Sandi Lovrić pravi igrač, a on se odlično uklopio u momčad, o njemu sam dobio puno pozitivnih informacija iz Austrije. Ovo mu je jedan od važnijih golova u karijeri, presretan sam zbog njega. Ovo je bio sjajan početak kvalifikacija.

A pred njima je sad odlazak u Soči gdje će igrati protiv Rusije koja je s 3-1 na gostovanju pobijedila Maltu.

- Neki naši igrači su danas igrali i iznad svojih mogućnosti, ali tako se i igra za reprezentaciju. Ali, ponavljam, u Sočiju ne smijemo odigrati prvih 10 minuta kao danas - zaključio je slovenski izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka