Sport

Komentari 42

Srpski ragbijaši igrali utakmicu za pomoć Petrinji, Sisku i Glini

Srpski ragbijaši igrali utakmicu za pomoć Petrinji, Sisku i Glini

Na utakmicu koja se igrala u nedjelju u podne pristigli su ragbijaši iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva... Mnogi nisu ni zaigrali, već su došli samo kako bi donirali potresom pogođenim područjima Hrvatske

Silovit potres pogodio je Banovinu prije gotovo dva tjedna, a od tad su se u akcije za humanitarnu pomoć angažirali brojni pojedinci, udruge i klubovi.

Među njima su se našli i veteranski ragbi klubovi u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Sara Kolar svira u Sisku

Oni su u nedjelju usprkos teškim uvjetima odigrali utakmicu na zabijeljenom travnjaku u Starčevu. Radilo se o susretu humanitarne svrhe za pomoć onima koji su pogođeni nedavnim potresima.

Inicijativu za humanitarnu pomoć je pokrenuo veteran zeničke momčadi Matori zmajevi Nikola Mudrić, a ragbi klub Borac iz Starčeva predložio je odigravanje humanitarne utakmice.

Zbog pandemije korona virusa veterani iz ostalih zemalja susjednih zemalja nisu mogli prisustvovati, no na utakmicu koja se igrala u nedjelju u podne pristigli su ragbijaši iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva.

Mnogi ragbijaši su došli na utakmicu, a nisu ni nastupili. Došli su samo kako bi donirali novac za humanitarne svrhe. Jedan od ragbijaša iz RK Borac prisjetio se kako su ragbi veterani ranije pomagali i kod poplava i drugih stvari:

- Pomagali su i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice. Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalim u zemljotresu - kazao je Sekulović za portal mojkraj.rs.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci