Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Stoičkov posramljeno pognuo glavu zbog bugarskih rasista

Misliš da mi nije teško to reći o mojem narodu i o mojoj zemlji, da je meni lako ovo govoriti, pitao se Stoičkov pred voditeljicom govoreći o rasističkom skandalu na utakmici Bugarska-Engleska

Foto: screenshot/tudnusa
24 komentara

Najveći je nogometaš kojeg je Bugarska ikada imala. Toliko velik da je jedan od najboljih i u povijesti Barcelone. U dresu svoje zemlje zapamćen je po sretnome osmijehu nakon bogzna koliko golova i asistencija, a danas... Danas se Hristo Stoičkov (53) pred kamerama srami svojih sunarodnjaka.

Puste godine igranja u Barci donijele su mu nogometnu besmrtnost, slavu, milijune i tečnu konverzaciju na španjolskom. Pa su ga pozvali da bude gost američke TV postaje na španjolskom jeziku, TUDN (Tu Union Deportes Network).

Tema: rasistički skandal (nacističkim pozdravi i oponašanje majmunskog glasanja) u njegovoj Sofiji na utakmici kvalifikacija za Euro 2020, Bugarska-Engleska 0-6. I Stoičkov je krenuo:

- Utakmica na kojima se tako nešto događa treba prekidati odmah. Klubove i reprezentacije tj. Saveze čiji navijači tako nešto rade mora se, kao što se jednom napravilo engleskim klubovima, izbaciti iz svih međunarodnih natjecanja na pet godina. Navijačima zabraniti pristup na tribine nogometnih stadiona - vikao je Stoičkov pa ganuto i posramljeno pognuo glavu kad ga je voditeljica pitala 'Da se razumijemo: i klubove i reprezentacije'?

Bulgaria Training Session and Press Conference - The National Stadium RASISTIČKI SKANDAL Englezi, oprostite! Balakov je konačno pročuo pa se ispričao

- Da! Misliš da mi nije teško to reći o mojem narodu i o mojoj zemlji, da je meni lako ovo govoriti?! Teško mi je! - rekao je Stoičkov pa pognuo glavu da se ne vidi kako plače.

Veliki bugarski nogometaš već godinama živi u Americi, poznat je kao glasan i do boli izravan u isticanju stavova. Sam nije na glasu kao neki bogzna kako fini i odmjereni gospodin, ali idioti sa stadiona 'Vasil Levski' i Stoičkova su natjerali da pogne glavu.

Naši partneri pišu
Message