Obavijesti

Sport

Komentari 182

Strahonja: Preočita pogreška, morao je biti penal za Osijek, a Livaja je zaslužio isključivo žuti

Strahonja: Preočita pogreška, morao je biti penal za Osijek, a Livaja je zaslužio isključivo žuti

Obrambeni igrač preuzeo je rizik otvorenosti ruke koja je bila izvan normalne pozicije i kažnjiva je, kazao je Strahonja za situaciju u kojoj je Keita igrao rukom nakon ubačaja Kleinheislera

VIDEO

Svi su očekivali atraktivniju utakmicu, rekao je Mario Carević u HRT-ovoj emisiji Stadion za vječni derbi Hajduka i Dinama koja se igrala pred punim Poljudom, a završila je remijem bez golova. 

Pokretanje videa...

dinamo druženje s klincima 01:18

Hajduk je krenuo vrlo agresivno, ali što je dvoboj odmicao, inicijativa domaćina je kopnjela te je Dinamo počeo pokazivati napadačke ambicije. 

- Hajduk je ostao na pet bodova manje od Dinama što je prvaku i bio cilj. Nedostajalo je hrabrosti i rizika s obje strane, ali mislim da su 'modri' zadovoljniji - kazao je Carević.

Trener Hajduka još uvijek nije pronašao model kako uigrati dvije najmoćnije karike svoje momčadi. 

- Puno se pričalo o tome mogu li Kalinić i Livaja mogu zajedno, a Dambrauskas očito misli da ne mogu - kazao je Carević nakon čega se osvrnuo na Petkovića: 

- Nakon 30. minute Dinamo je uspostavio ravnotežu i zaprijetio je koncem prvog poluvremena. Uz dozu sreće lopta se odbila od Gojaka, Petković je pucao, ali nije pogodio. Nećemo se lagati, od Petkovića svi očekuju puno više. 

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Glavni sudac najvećeg hrvatskog derbija bio je Dario Bel iz Osijeka, a pomoćni suci bili su Goran Pataki i Marjan Tomas.

- Suditi derbi je čast za sucu te niti jedan sudac ne bi odbio taj zadatak.  Nije lako jer i mediji i klubovi rade pritisak, ali dajem visoku ocjenu derbiju, sucu i cijelom timu - kazao je Mario Strahonja nakon čega je prokomentirao 12. minutu susreta:

- Mikanović je igrač visokog intenziteta, a ovo je čisto gaženje. Druga situacija gdje je čvrsto ušao bila je u 65. minuti kada je rukama odgurnuo Dinamovog igrača te kronološki je trebao dobiti jednu opomenu. Livaja je laktom pogodio Šutala što je bilo za čisti žuti karton.Livaja je napravio zamah i pogodio rukom igrača u vrat. Ovo je isključivo prekršaj za žuti karton, koliko god teatralno izgledalo. 

- Nemojmo od nogometa raditi balet. Dobro je što je igra bila tečna - kazao je Carević na što se Strahonja nadovezao:

- Imao je ujednačen kriterij i stvarno je odlično sudio utakmicu. 

Zagreb: Hrvatski dragovoljac i Rijeka sastali se u 27. kolu HT Prve HNL

Hrvatski dragovoljac je priredio veliko iznenađenje u Kranjčevićevoj pobijedivši Rijeku s 2-1.

- Apsolutna senzacija i to nitko nije očekivao. Rijeka je mlako ušla u utakmicu i jednostavno nisu imali svoj dan - kazao je Carević nakon čega je Strahonja prokomentirao glavnog suca utakmice Maria Zebeca:

- Sudac je dobro sudio i nije bilo jednostavno jer je Rijeka bila podređena. Bile su samo dvije sporne situacije u kojem su pomoćni suci odradili odličan posao.

Osijek i Gorica susreli se u 27. kolu Prve HNL

Nogometaši Osijeka i Gorice u posljednjem su dvoboju 27. kola odigrali 0-0, a glavni sudac susreta bio je Ante Čuljak. 

- Suđenje nije bilo očekivano dobro. Problem je bio kriterij. Neke ruke su bile kažnjive, a neke ne. Bilo je osam žutih kartona prema igračima, a da ne spominjemo službene osobe. 

U 30. minuti susreta bio je penal za Goricu nakon što je Mitrović ubacio loptu s desne strane, a Čeberko je rukom zaustavio njezin let. Čuljak nije dvojio ni sekunde, ali VAR je provjerio regularnost odluke.

- Dobro dosuđeni kazneni udarac. Ruka je bila u neprirodnom položaju i bila je to dobra odluka suca. Tu nije bilo dileme. VAR se morao javiti, ali na kraju su ustanovili da je riječ o zaleđu. Veliki propust pomoćnog suca jer je bilo preočigledno da se radi o zaleđu, ali VAR je spasio situaciju - rekao je Strahonja. 

Osijek i Gorica susreli se u 27. kolu Prve HNL

U 42. minuti Osječani su tražili penal, ali Čuljak je odmahnuo rukom. Nakon ubačaja Kleinheislera, lopta je pogodila Keitu u ruku. VAR nije provjeravao ovu situaciju iako je bila gotovo identična situacija kao kod ruke Čeberka, gdje je dosuđen penal. 

- Jasno je da se radi o kaznenom udarcu i ovo je preočita pogreška. Obrambeni igrač gleda napadača i on očekuje centaršut. Faktor blizine treba eliminirati. Obrambeni igrač preuzeo je rizik otvorenosti ruke, obujam tijela je maksimalno proširio, ruka je izvan normalne pozicije i kažnjiva je - kazao je Strahonja. 

U 86. minuti susreta Ivušić je istrčao daleko s gola kako bi zaustavio protivničku kontru, a u intervenciji je igrao rukom izvan svojeg kaznenog prostora zbog čega mu je Čuljak pokazao žuti karton. 

- Zanimljiva situacija. Ovdje napadač nije u izglednoj poziciji za postizanje pogotka jer ne kontrolira let lopte. Lopta se nalazi visoko iznad njega. Golman ima ulogu igrača i svjesno igra glavom i spušta je uz tijelo. Ruka je bila uz tijelo što je potpuno ispravno.  Ovdje je najbolja odluka ništa ne dosuditi. Ovo nije niti prekršaj niti žuti karton - zaključio je Strahonja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima