Sport

Komentari 54

Strahonja: Sudac je pogriješio kad je sudio penal za Dinamo, ali svi bi. Ljubičiću svaka čast

Strahonja: Sudac je pogriješio kad je sudio penal za Dinamo, ali svi bi. Ljubičiću svaka čast

Ljubičić je sjajno reagirao i prikazao sucu mimikom da nema kaznenog udarca. Treba naglasiti da njegova reakcija nije krajnja što se tiče same odluke, ona se mora provjeriti s VAR-om, rekao je Strahonja

Suđenjem generalno možemo biti zadovoljni, bilo je sitnih pogrešaka, ali one nisu pretjerano utjecale na ishod utakmica, započeo je  sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion koji je analizirao sudačke odluke 24. kola Prve HNL-a. 

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek  odigrali 1-1

Trener Rijeke Sergej Jakirović po prvi put gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion te je kratko prokomentirao situaciju koja ga je zatekla po dolasku u klubu. 

- Bila je velika fluktuacija igrača i nije bilo lako. Trenutačno imamo najmlađu momčad u ligi i pokazali smo da znamo igrati na rezultat te se nadamo da ćemo u budućnosti biti još bolji - kazao je Jakirović. 

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek su pred 5.100 gledatelja na stadionu Maksimir odigrali 1-1.

Glavni sudac bio je Duje Strukan, a  u 69. minuti Ljubičić je probio lijevu stranu, Barišić je startao na loptu, a sudac Strukan je u prvi trenutak pokazao na bijelu točku. No, Ljubičić je sam pokazao da nije bilo kontakta. 

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek  odigrali 1-1

- Činjenica je da je pogriješio. Na terenu kad imate ovakvu situaciju, svaki sudac bi ovo dosudio jer izgleda kao čišćenje. Ljubičić je sjajno reagirao i prikazao sucu mimikom da nema kaznenog udarca. Treba naglasiti da njegova reakcija nije krajnja što se tiče same odluke, ona se mora provjeriti s VAR-om, a Ljubičiću svaka čast - rekao je Strahonja. 

U 83. minuti Lovrić je sjajno uposlio Miereza koji je fantastično pogodio za 2-1, no i Argentinac je bio u minimalnom zaleđu.

- Radi se o minimalnom zaleđu kojeg je jedino tehnologija mogla otkloniti. Mislim da je odluka ispravna - rekao je Strahonja. 

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

U susretu 24. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je u sjajnom dvoboju na Poljudu pred 13.459 gledatelja pobijedila Hajduk 4-3, a glavni sudac bio je Patrik Kolarić.

- Njegove odluke su uvjerljive i prihvatljive od strane igrača. Sad je međunarodni sudac i očekujem da podigne ljestvicu na viši nivo. Ima prostora za napredak - započeo je Strahonja nakon čega se osvrnuo poništen gol Goričana iz 35. minute: 

- Aliyu je utjecao na golmana jer se u začetku akcije nalazi u pozicije zaleđa. S nogom je utjecao na suparničkog igrača u ovom slučaju vratara. Sjajna reakcija VAR sobe i Kolarića - kazao je Strahonja. 

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

U 65. minuti Marić je srušio Livaja te je Kolarić dosudio penal. 

- Prekršaji s leđa su kažnjivi za žuti karton. Jednako tako, ovaj kazneni udarac je neispravno izveden. Vidimo da je napadač utrčao prerano. Golmani su opterećeni duplom kontrolom i od pomoćnog suca i od VAR sobe, a  suci bi trebali gledati poprečnu liniju kaznenog prostora pa očekujem da u budućnosti budu pažljiviji - rekao je Strahonja. 

Najčitaniji članci