Obavijesti

Sport

Komentari 65

Strahonja: Suđenje na derbiju je bilo jako dobro. Pajač također

Strahonja: Suđenje na derbiju je bilo jako dobro. Pajač također

Vidović je glumio penal i mogao je dobiti žuti, a Bulatova ruka nije kažnjiva. Pajač je bio siguran, stabilan, pokretljiv, odličan govor tijela. Možda prekršaj ili dva, ali to ne bi trebalo pokvariti generalnu ocjenu suca, rekao je Strahonja

VIDEO

Utakmicom Hajduka i Dinama završio je nedjeljni raspored HNL-a, a ostaje još susret Istre i Lokomotive u ponedjeljak. Sudački ekspert Marijo Strahonja dao je svoje viđenje suđenja u dosadašnje četiri utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk - Dinamo 1-0

Pokretanje videa...

sažetak utakmice dinamo hajduk 01:44

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Možemo biti stvarno zadovoljni suđenjem, derbi je bio jako dobro odsuđen. Uz dvije incidentne situacije. Sudac je bio siguran, stabilan, dobro pokretljiv. Možda detalj ili dva, ali to ne bi trebalo pokvariti generalnu ocjenu suca Igora Pajača. Ostale tri utakmice su isto tako bile dobro odsuđene - rekao je Strahonja u HRT-ovoj emisiji "Stadion".

Hajdukov trener Ivan Leko kritizirao je suđenje i Pajača:

- Bio je loš, i to treba reći, svaki naš oštriji start je bio žuti, svaka 'li-la' lopta je otišla na njihovu stranu.

Strahonja se ne slaže s njim.

- Ocjena: visoka četvorka. Miran, staložen, pokretljiv, impresivan ulazak u utakmicu, s obzirom na dvije incidentne situacije na obje strane. Žute kartone pokazao je ispravno, oko 35. minute je možda bio jedan pogrešan aut, ali je i tada dobro izmenadžerirao ispred klupe. Treneri su ga uvažavali, moramo biti zadovoljni suđenjem. Naravno da u ovakvom intenzitetu mora biti propusta, možemo razgovarati o prekršaju-dva, ali najvažnija je kontrola utakmice, da je dobro procijenio incidentne situacije u kaznenom prostoru i dobio povjerenje.

Pravih spornih detalja nije bilo, a Strahonja je izdvojio dvije situacije. U šestoj minuti Vidović je pao u kaznenom prostoru uz Moufija.

- Vrlo dobra pozicija Pajača, kontrolira situaciju. Bio je to dribling i nije bilo kontakta, Vidović to vješto radi, mogao je dobiti i žuti karton za simuliranje, ali kaznenog udarca nema. Govorom tijela je Pajač dao do znanja svima da nema penala.

U osmoj minuti hajdukovci su tražili penal jer je lopta u ruku pogodila Bulata.

- Opet je Pajač u dobroj poziciji i to je potporna ruka, na koju igrač pada, što nije kažnjivo, tim više što je branič okrenut leđima. Opet dobra odluka i fenomenalan govor tijela - zaključio je Strahonja o derbiju.

Više je zamjerki imao na Darija Bela, koji je sudio susret Ruseša i Rijeke (1-2).

- Dobro suđenje, iako je češće vrlo dobar. Čisto gaženje Pavlovića nije kaznio žutim kartonom.

I Čulina je, tvrdi Strahonja, imao pogrešku u Koprivnici što nije dosudio indirekt za Slaven protiv Osijeka u 23. minuti zbog vraćanja lopte golmanu, koji ju je uhvatio u ruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...